Óriási sikerrel nyitott Tom Cruise új filmje

Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Tom Cruise és Ving Rhames a Mission: Impossible 6 című film forgatásán
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai kasszasikerlista élén nyitott a Misson: Impossible-sorozat legújabb része, Ethan Hunt ügynök szerepében immár hatodszor Tom Cruise-zal. Az akció-thriller 61,5 millió dollár (17,1 milliárd forint) bevételt hozott a bemutató hétvégén.
Vágólapra másolva!

Ha az inflációt nem vesszük figyelembe, a Mission: Impossible - Utóhatás című film az eddigi legjobb nyitóhétvégét hozta az 1996-ban kezdődött sorozatnak, amely

világszerte több mint 2,8 milliárd dollárt hozott 22 év alatt.

Forrás: UIP-Duna Film

Az eddigi legmagasabb jegybevételt, 57,8 millió dollárt a második rész hozott 2000-ben, a 2015-ben bemutatott Mission: Impossible - Titkos nemzet című film nyitóhétvégéjén 56 milliárd dollárért vettek jegyet a nézők.

A széria hatodik részét is Christopher McQuarrie rendezte, és a megszokott szereplőgárdához olyan új nevek csatlakoztak, mint Henry Cavill, Angela Bassett és Vanessa Kirby.

A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című film megőrizte második helyét a mozis toplistán, 15 millió dollárt hozott a második hétvégéjén.

Denzel Washington új filmje, a toplistát eddig vezető A védelmező 2. a harmadik helyre csúszott vissza 14 millió dolláros jegybevétellel.