A magyar film 11 év után ismét versenybe száll az Arany Leopárdért

tegnap
Vágólapra másolva!
Szeptembertől látható a hazai mozikban Kenyeres Bálint első nagyjátékfilmje, a Tegnap. A rendező már rövidfilmjeivel is jelentős sikereket ért el: a Zárás Velencében, a Before Dawn Cannes-ban versenyzett, s később elnyerte az Európai Filmakadémia díját, A repülés története pedig szintén Cannes-ban debütált. A magyarországi premier előtt a Tegnap a locarnói filmfesztivál Cineasti del Presente nevű versenyprogramjában mutatkozik be, így tizenegy év után újra magyar film száll versenybe itt az Arany Leopárdért.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi szereplőgárdával 2016-ban, Marokkóban forgatott napsütéses film noir történetének középpontjában egy svájci üzletember áll, aki fiatalkori szerelmi kalandja után majd húsz évvel tér vissza az észak-afrikai országba, ezúttal üzleti okokból. A küldetése azonban hamar rejtélyek labirintusába vezeti, ahol múlt és jelen végzetesen összefonódik.

- mondja filmjéről Kenyeres Bálint, rendező.

A film legnagyobb rejtélyének forrása mégsem a főhős számára idegen közeg, hanem a főszereplő maga. Ennek a személyes titoknak a felfejtésére kényszerül a Vlad Ivanov által játszott karakter, és a néző is rajta keresztül – egy lassan formát öltő, egyszemélyes szerelmi történet részleteit megismerve – járhat a rejtély végére.

- mondta a rendező.

Kenyeres Bálint Tegnap című filmjének magyarországi bemutatója

szeptember 13-án várható,

a budapesti és vidéki mozikon kívül számos alternatív helyszínen rendeznek majd közönségtalálkozóval egybekötött vetítést.