Meghalt Tab Hunter

Tab Hunter, 1950s Hollywood star, dies at 86 GettyImageRank3 USA California Beverly Hills - California Installing Tab Hunter Arts Culture and Entertainment Attending Celebrities The Beverly Hilton Hotel Hollywood Foreign Press Association Horizontal LUNCH
Tab Hunter
Vágólapra másolva!
Nyolcvanhat évesen meghalt Tab Hunter, amerikai filmszínész, az 1950-es évek egyik legnagyobb hollywoodi szívtiprója, aki fél évszázaddal később újból magára vonta a figyelmet azzal, hogy felfedte homoszexualitását.
Vágólapra másolva!

Házastársa, Allan Glaser producer közlése szerint a színész, aki több mint 50 filmben szerepelt, vasárnap halt meg a lábában kialakult vérrög okozta szívrohamban.

A sportos alkatú, jóképű, szőke színész-énekes az 1950-es évek Amerikájának egyik legnépszerűbb filmszínésze, a nők nagy bálványa volt.

Olyan filmek tették ismertté, mint az 1958-as Átkozott jenkik!, az 1955-ös Csatakiáltás vagy az 1956-os Forró hegyek.

Tab Hunter Forrás: AFP/2013 Getty Images/Jason Merritt


Évtizedekkel később, 2005-ben önéletrajzi könyvében tárta fel a világ előtt, mekkora stresszt okozott neki, hogy fiatal nők milliói számára volt rajongás tárgya, miközben ő maga a saját neméhez vonzódott.

Huntert többek közt Anthoy Perkinshez fűzte viszony, amelyet a Variety értesülése szerint éppen megfilmesíteni készül J.J. Abrams, a Star Wars: Az ébredő Erő rendezője.


Hunter gyakran szerepelt közös fotókon olyan színésznőkkel, mint Natalie Wood, de - mint később kiderült - ezeket csak a sajtó számára fabrikálták.

A színész Arthur Andrew Kelm néven született 1931-ben New Yorkban, műszerész apja és német bevándorló anyja második gyermekeként.

Apja két év múlva elhagyta a családot, a fiú ezután anyja nevén, Arthur Gelienként nőtt fel San Franciscóban és a kaliforniai Long Beachben.

A színészet mellett énekesként is sikereket ért el. Young Love című 1957-es slágere hat héten át vezette az amerikai Billboard Hot 100-as listáját; a dal több mint egymillió példányban kelt el.