Újabb vádak: orális szexre kényszerített egy nőt Harvey Weinstein

Harvey Weinstein tárgyalása 2018.06.05.
Harvey Weinstein volt filmproducert két nő megerőszakolásával vádolják. A botrány kirobbanása óta több hollywoodi híresség is nyilvánosan megvádolta szexuális zaklatással, de feljelentést nem tettek Weinstein ellen.
Vágólapra másolva!
Egy harmadik nő ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel is megvádolta Harvey Weinstein bukott filmmogult hétfőn a manhattani kerületi ügyész.
Vágólapra másolva!

Az újabb esettel kibővített vádirat szerint egy - meg nem nevezett - nőt még 2006-ban szexuális aktusra kényszerített Harvey Weinstein.

A producer ellen korábban egy 2004-es és egy 2013-as eset miatt emeltek vádat.

A harmadik áldozat vallomása alapján frissített vádirat szerint őt Weinstein 2006. július 10-én orális szexre kényszerítette.

Az egykori befolyásos filmmogul jogi képviselője ebben az ügyben még nem szólalt meg.

A manhattani kerületi ügyész, Cyrus R. Vance Jr. közleményében kijelentette, hogy

az ügyészség Harvey Weinsteint az egyik legsúlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolja, amely a New York-i büntetőjogi törvényekben szerepel.

Az ügyész szerint a vádirat az áldozatok rendkívüli bátorságának köszönhető, akik vallomást tettek Weinstein ellen.

A vizsgálat tovább folytatódik a producer ügyében. Az ügyész arra kérte Weinstein esetleges további áldozatait, hogy tegyenek feljelentést.

A korábban vallomást tevő áldozatok közül az egyik, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra arról számolt be, hogy Weinstein egy hotelszobában szorította sarokba, és erőszakolta meg. A másik áldozat, Lucia Evans, aki korábban színésznő volt, a nyilvánosság elé tárta, hogy Weinstein 2004-ben az irodájában kényszerítette orális szexre.

Forrás: AFP/Eduardo Munoz Alvarez

Weinstein eddig tagadta, hogy valaha bárkivel is egyetértése nélkül folytatott volna szexuális aktust, ügyvédjével együtt megkérdőjelezték az áldozatok szavahihetőségét.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással

2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták a producer zaklatási ügyeit.

A 66 éves férfi május 25-én feladta magát a New Yorki rendőrségen. Még aznap egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.