Tenki Réka és Mészáros Béla játszanak a Coming out rendezőjének filmjében

2018.06.13. 11:38

Tenki Réka és Mészáros Béla először játszanak együtt a Mimi című magyar filmben. A Poligamy és a Coming out című közönségsikereket jegyző Orosz Dénes új filmjének forgatása június végén kezdődik. 

A Mimi című romantikus vígjáték főhőse a filmkritikus Gergő (Mészáros Béla), aki, hogy boldoggá tegye unokamániás, súlyos szívbeteg édesanyja (Básti Juli) utolsó napjait, beviszi hozzá öthónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka), és azt hazudja a néninek, hogy a lány tőle vár gyereket. Ám az utolsó pillanatban új szív érkezik, a mamát megműtik, így Gergőnek és Sacinak nincs más választása, mint tovább játszani a szerelmespár szerepét.

Tenki RékaForrás: Lékó Tamás

A további karaktereket többek között olyanok keltik életre, mint Rezes Judit, Mészáros Máté, Molnár Áron és Ónodi Eszter. 

Budapest számos helyszínén forgat majd a stáb, köztük a Duna-parton, romkocsmákban és tetőteraszokon. Az operatőr ezúttal is Orosz Dénes állandó alkotótársa, Fillenz Ádám (Friss levegő, Poligamy, Pál Adrienn, Coming out) lesz. A forgatókönyvet Orosz Dénes és Várady Zsuzsi közösen jegyzi.

 

A Mimi alkotói nevettető, egyúttal bátran érzelmes komédiát ígérnek a felnőtté válás viszontagságairól – sajátos magyar humorral.  

A Mimi a Filmalap 349,85 millió forintos gyártási támogatásával az A20 produkciójában készül, producerei Tőzsér Attila, Ferenczy Gábor és Orosz Dénes.