Magyarországon is alacsonyabb volt az érdeklődés az új Star Wars-filmre

null null Alden Ehrenreich is Han Solo in SOLO: A STAR WARS STORY.
Alden Ehrenreich is Han Solo in SOLO: A STAR WARS STORY.
Vágólapra másolva!
Hiába az óriási hírverés, a Solo: Egy Star Wars-történet Magyarországon sem vitt be elképesztő tömegeket a mozikba. Persze a csaknem százezres nézőszám a premierhétvégén nem rossz eredmény, de ha a franchise többi részével, vagy az olyan blockbusterekkel, mint a nemrégiben bemutatott Bosszúállók: Végtelen háború, esetleg a Deadpool 2. vetjük össze, akkor bizony messze a várakozások alatt teljesített.
Vágólapra másolva!

A legújabb Star Wars a franchise-hoz mérve gyengén indított: az első három napon 83,3 millió dolláros bevételt szerzett az Egyesült Államokban. Eddig a Star Wars-filmek ennél messze jobban teljesítettek. Vegyük csak az eddigi sereghajtót: a Zsivány egyes három nap alatt 155 millió dollárt tudott termelni az Egyesült Államokban.

De Magyarországon sem fogadta a franchise-tól elvárt érdeklődés: vasárnapig összesen 94 607-en váltottak jegyet a filmre. Ez pedig kevesebb mint a fele annak, amit a Bosszúállók: Végtelen háború összehozott a hazai nyitóhétvégéjén, de a Deadpool 2. magyarországi premiernézőszámától is több mint 50 ezerrel marad.

Ettől még a Solo: Egy Star Wars történet vezeti a hétvégi toplistát, a Deadpool a második (55 777), a Bosszúállók-film pedig a negyedik (12 855), igaz, utóbbi 5 hét alatt már 541 892 nézőt meghódított.