Harvey Weinstein feladta magát

Harvey Weinstein Turns Himself In After Sex Assault Investigation In NYC GettyImageRank2 CRIME CRIMINAL FILM hollywood movie police RAPE SEX women Arts Culture and Entertainment Celebrities
NEW YORK, NY - MAY 25: Harvey Weinstein turns himself in to the New York Police Department's First Precinct after be served with criminal charges by the Manhattan District Attorney's office on May 25, 2018 in New York City. The former movie producer faces charges in connection with accusations made by aspiring actress Lucia Evans who has said that Weinstein forced her to perform oral sex on him in his Manhattan office in 2004. Weinstein (66) has been accused by dozens of other women of forcing them into sexual acts using both pressure and threats. The revelations of the his behavior helped to spawn the global #MeToo movement. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A szexuális zaklatással vádolt filmmogul önként feladta magát a New York-i rendőrségen, ahol nemi erőszak és szexuális bűncselekmények miatt emeltek vádat ellene. A bíróság később egymillió dolláros óvadékkal szabadon engedte – írja a Fox News.
Vágólapra másolva!

Harvey Weinstein botránya tavaly októberben robbant ki, azóta rengeteg nő számolt be arról, hogy a producer szexuálisan zaklatta őket. Ő végig azt állította, a vádak hamisak, most viszont mégis önként adta fel magát a New York-i rendőrségen.

Harvey Weinstein könyveket is vitt magával a rendőrségre, újságírói kérdésekre nem válaszolt Forrás: AFP/2018 Getty Images/Spencer Platt

Később hivatalosan is vádat emeltek ellene két nő ellen elkövetett nemi erőszak és szexuális bűncselekmény miatt. Utóbbi valószínűleg Lucia Evans, akit a 66 éves producer 2004-ben kényszerített orális szexre, de a rendőrség ezt nem erősítette meg.

A 2013-as nemi erőszak vádja pedig egy olyan nőhöz köthető, aki még nem szólalt meg a nyilvánosság előtt.

Weinsteint bilincsben vezették ki a rendőrség épületéből a manhattani bíróságra Forrás: AFP/2018 Getty Images/Spencer Platt

Egymilliódolláros óvadékkal távozhatott

Később megbilincselve átszállították őt egy manhattani bíróságra, ahol ismertetik a vádakat, és az óvadék ellenében való szabadlábra helyezés feltételeit.

Vádemelés után egymillió dollár óvadék ellenében a bíróság szabadon engedte.

A bíróság elrendelte, hogy Weinsteinnek elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot. Útlevelét is bevonták.

– hangsúlyozta Joan Illuzzi-Orbon, a manhattani ügyészség illetékese.

Weinstein a bíróság előtt nem ismerte el bűnösségét.

"Weinstein úr mindig is fenntartotta, hogy soha senkivel szemben nem tanúsított közös megegyezés nélküli szexuális magatartást. A mostani eljárás sem változtatja meg ezen álláspontját. Nem ismerte el bűnösségét és teljeséggel reméli, hogy fel fogják menteni a vádak alól" – közölte a vádemelés után Benjamin Brafman, Weinstein ügyvédje, aki 2011-ben Dominique Strauss-Khant képviselte egy hasonló bírósági ügyben New Yorkban, elérve a volt IMF-vezér felmentését.

Az ügyvéd szerint az esküdtszék nem fog hinni Weinstein vádlóinak, hacsak az esküdteket nem fogja befolyásolni a #meetoo mozgalom.

Rose McGowan: Nem gondoltam volna, hogy eljön ez a nap

"Ez egy emocionális pillanat. Megkönnyebbültünk, és hálásak vagyunk azért, hogy igazságot fognak szolgáltatni" - közölte Carrie Goldberg, Lucia Evans ügyvédje az AP amerikai hírügynökséggel.

Rose McGowan, aki szintén az elsők között vádolta meg Weinsteint, pénteken szürreálisnak nevezte, hogy a letartóztatott filmmogult bilincsben vitték a rendőrségről a bíróságra.

"Nem gondoltam volna, hogy eljön ez a nap. Ez egy hatalmas döfés a hatalommal való visszaélés szívébe" – hangsúlyozta az NBC televízió Megyn Kelly Today című műsorában.