10 dolog, amit biztosan nem tud az évszázad erotikus filmjéről

2018.04.15. 20:59

6. A rendező elégedetlen volt Sharon Stone-nal a forgatáson.

Sharon olyan, mint Catherine, csak ő nem ölt meg senkit- mondta Verheoven színésznőjéről, akire ő bízta addigi legnagyobb szerepét, miután megakadt a szeme az alakításon, amit a Stone a Total Recall - Az emlékmás című filmjében nyújtott. Viszont azt is állítja, hogy nem csak sztárt, de színésznőt is ő faragott Stone-ból, ő segített felszínre hozni a nő tehetségét. Rengeteget foglalkozott vele a forgatáson, számtalanszor felvetette a jeleneteit. Az operatőr, Jan de Bont elmondta, hogy párszor úgy tett, mintha ő rontotta volna el a felvételt, hogy meg lehessen ismételni anélkül, hogy Stone és a stáb többi tagja rémesen érezzék magukat.

7. Verhoeven és Michael Douglas állítólag verekedtek a forgatáson

A sztárszínésznek egyáltalán nem tetszett, hogy a rendező nagy figyelmet szentelt Sharon Stone-nak. Verhoeven nem érezte, hogy külön dicsérnie kellene a vérprofi veterán Douglast, akinek egy snittjét sem kellett sokszor felvenni. Egy nap Verhoevent vérző orral látták kijönni Douglas lakókocsijából, a rendezőt ráadásul napokig kórházban tartották az incidens után. Verhoeven szerint nem ütötte meg őt Douglas, csak a veszekedésük közben annyira felhúzta magát, hogy eleredt az orra vére.

8. A film keményebb lett, mint a forgatókönyv

Verhoeven felfigyelt rá, hogy Eszterhas forgatókönyvében három nagy szexjelenet is úgy kezdődött, hogy "Sötét van, alig látni". Túl szemérmesnek találta volna félhomályban forgatni ezeket a jeleneteket, és hozzátette, hogy

nekem maga a szex is annál jobb, minél több a fény. Jó látni, amit csinálsz.  

A híres villantás sem szerepelt a forgatókönyvben. Eszterhas bánta is, hogy nem ő találta ki: amikor a 16 éves fia, akivel együtt látták a filmet moziban, megkérdezte, hogy az ő ötlete volt-e, kénytelen volt csalódást okozni.Sharon Stone is meglepődött rajta, hogy mennyire explicit lett a jelenet, utólag meg is bánta.

9. Verhoevent ma már megbuktatná a MeToo mozgalom

Stone és Verhoeven előre megbeszélték a villantós jelenetet, viszont a szerepet éppen a sok meztelenség miatt nem akarta elvállalni egyetlen befutott színésznő sem, pedig olyanokat akartak megnyerni, mint Geena Davis, Michelle Pheiffer, Ellen Barkin és Julia Roberts. Michael Douglas különösen csalódott volt, mert szeretett volna egy hozzá hasonlóan befutott sztárt a női főszerepre, hogy
ketten vigyék el a balhétha rosszul sülne el a kockázatos projekt.

Douglas azt mondta Verhoevenről, hogy
olyan, mint egy röntgenés rögtön azzal indítja a castingokat, hogy meztelenség lesz, ja? Elő a mellekkel!Verhoeven egyébként azt mondja, nagy hiba, ha a rendező összeszűri a levelet a színésznőjével, ez megöli a kémiát. SzerinteIngrid Bergman semmi jót nem csinált, miután az '50-es években elvette Roberto Rossellini. Így aztán Eszterhassal ellentétben nem feküdt le Stone-nal.

10. Mi történt Sharon Stone alsóneműjével?

Az közismert, hogy a villantós jelenet forgatása előtt Stone odaadta a bugyiját Verhoevennek, az viszont kevésbé, hogy mi lett a fehérnemű sorsa. A rendező hazavitte és odaadta a feleségének, aki bedobta a szennyesbe, hátha valamelyik lányuk majd hasznát veszi.

Előző
  • 1
  • 2
Következő