Vágólapra másolva!
A DUE Médiahálózat a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával és szakmai együttműködésével szervezte meg a Nagy Magyar Filmtesztet, amely elérkezett az országos versenyt lezáró döntőhöz. 2018. február 28-án a döntőbe jutott legjobb 24 versenyző mérte össze filmes tudását a budapesti Akvárium Klubban. Az utóbbi évek közönségsikerei és fesztiváldíjas alkotásai mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy a fiatal korosztály egyre jobban érdeklődjön a magyar film kortárs és klasszikus művei iránt. Ezt mutatja az a tény is, hogy mintegy 17 ezer fiatalt mozgósított a Nagy Magyar Filmteszt.
Vágólapra másolva!

A díjátadón Tóth Béla első helyezettnek Havas Ágnes adta át az értékes fődíjat. A Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója kiemelte:

A DUE Médiahálózat a Filmalap támogatásával és szakmai együttműködésével elsősorban a diákokat szólította meg a magyar filmet népszerűsítő játékban. A Nagy Magyar Filmteszt első fordulója, a 24 kérdésből álló, mobilról és számítógépről is elérhető online teszt nagy sikert aratott a fiatalok körében, novembertől január végéig mintegy 17 ezer diák töltötte ki a tesztet. A játék során a klasszikus és az új magyar filmekből egyaránt voltak kérdések, szöveges és képes feladványok is, melyeket szakmabeliek állítottak össze azzal a céllal, hogy átfogó képet adjanak a magyar film legjaváról.

– mondta Kecskés István. A DUE Médiahálózat elnöke hozzátette:

A döntő során változatos programokkal, sztárvendégekkel, a filmes szakma kiválóságaival találkozhattak a résztvevők. A nagy felkészültséget igénylő verseny mellett vloggertalálkozó, sebesüléseket imitáló maszkmesteri bemutató, kaszkadőr alapfogások elsajátítása, valódi casting-szituáció kipróbálása vagy éppen szerzői jogi kvízjáték várta a résztvevőket. A Magyar Nemzeti Filmalap jóvoltából az aulában és a kisteremben ismert, jelentős magyar filmalkotásokat tekinthettek meg az érdeklődők.