Tarolt A szabadság ötven árnyalata a magyar mozikban

A szabadság ötven árnyalata
Vágólapra másolva!
Kicsivel több mint egy hete megy a mozikban A szabadság ötven árnyalata. Egy hét leforgása alatt 142 996 néző látta, de a premier előtti vetítésekkel együtt a filmre eddig 154 333 néző volt kíváncsi. A heti lista második legnézettebb filmjének (ami az előző két hét listavezetője), Az útvesztő: Halálkúrá-nak három hét kellett ahhoz, hogy átlépje a százezres nézőszámot. 
Vágólapra másolva!

Jól időzítettek A szabadság ötven árnyalata bemutatásával, a Valentin-naphoz közeli premier jót tett a szadomazós "randifilm" nézettségének. A február 8. és 14. közötti egy hét alatt összehozott 142 996 eladott jegy mintegy 40 ezerrel több, mint a top10-es lista másik kilenc filmjének nézőszáma összesen.

Ez persze azt is mutatja, hogy a három hete bemutatott Az útvesztő: Halálkúra (19 599 nézővel a második a héten) és a nyolc hete vetített Jumanji-remake (17 226 látogatóval a harmadik) iránt kezd csillapodni az érdeklődés.

De az Oscar-esélyes filmek sem mozgatják meg annyira a közönséget, mint egy habkönnyű háztartási szoft-erotikus film.

A legsötétebb óra (Gary Oldman remek alakításával) 13 209 nézővel lett a negyedik a héten, és négy hét alatt 94 996-an voltak rá kíváncsiak. Az újraforgatásával is hírekbe kerülő, három hete bemutatott A világ összes pénze 10 288 nézőt csalogatott a múlt héten a mozikba, és össznézőszáma nem éri el az ötvenezret. De az idei díjátadók egyik nagy befutója, a szintén három hete bemutatott Három óriásplakát Ebbing határában még rosszabbul áll: eddig 32 082 néző látta, ebből közel 8 ezren az elmúlt héten. A két héttel ezelőtt mozikba érkezett, Daniel Day-Lewis utolsó filmjeként beharangozott Fantomszál pedig be sem került a legjobb 10 közé (6 279 néző a múlt héten, összesen pedig 15 440 eladott jegy).

Ráadásul a megelőző héten (11 237 nézővel) A szabadság ötven árnyalata már premier előtti filmként felkerült a top10-be. Igaz, ilyen premier előtti top10-es film most is akad, ráadásul szintén egy trilógiát záró film: Herendi Gábor Valami Amerika 3 című vígjátéka 14 608 nézőt vitt mozikba. Ha lehet a nézőszámokból következtetni, akkor ez egyúttal azt is jelentheti, hogy a jövő heti top10 csúcsán A Viszkis és a Kincsem sikerei után ismét egy magyar film fog trónolni.