Betegséggel viccelődik az új családi film

2018.02.12. 14:27

Bocsánatot kellett kérnie az új Nyúl Péter-mesefilm alkotóinak, mivel viccelődtek egy szereplő allergiáján. A jelenet a közösségi médiában felháborodást váltott ki az allergiás gyerekek szüleiből és a film bojkottjára szólították fel a közönséget.

A Beatrix Potter klasszikus meséi alapján készült Nyúl Péter vitatott jelenetében a vadszederre allergiás Tom McGregort Péter és csapata megtámadja és vadszederrel dobálják meg úgy, hogy egy a szájába is jut. Tom olyan rosszul lesz, hogy be kell adnia magának egy allergia elleni injekciót.
A BBC News hétfői írása szerint a filmet gyártó Sony Pictures és a film alkotói közleményben ismerték el, hibáztak ezzel a jelenettel.
Az ételallergiával foglalkozó csoportok arra hívták fel a figyelmet, hogy az ételallergiával való viccelődés sértő az allergiásokra. Több ezren írták alá azt a petíciót, amely bocsánatkérésre szólította fel a Sony stúdiót.

A Sony "őszinte sajnálkozását" fejezte ki amiatt, hogy nem voltak vele tisztában, mennyire érzékeny témát érintenek és a film alkotói bocsánatot kértek.

 A film március 15-én érkezik a magyar mozikba.