Joaquin Phoenix lehet az új Joker

Joaquin Phoenix Paul Thomas Anderson The Master c. filmjében
Vágólapra másolva!
A 42 éves Joaquin Phoenix-et szeretnék megnyerni az Oscar-díjas rendezőlegenda, Martin Scorsese produceri bábáskodásával készülő Joker című film főszerepére. A film a Batman-univerzum legkarakteresebb főgonoszának fejlődéstörténetét regéli majd el, és az 1940-ben debütált DC-karakter nyolcvanadik születésnapján (azaz 2020-ban) érkezne a mozikba.
Vágólapra másolva!

Bár egyelőre nem hivatalos, de a Variety értesülése szerint Joaquin Phoenix megállapodott a film producereivel, hogy ő lesz a következő Joker. Az már tavaly kiderült, hogy az előzményfilmnek tekinthető produkció rendezője és társ-forgatókönyvírója a Cool túrá-t és a Másnaposok-at is jegyző Todd Philips, a másik forgatókönyvíró pedig a 8 mérföld-et és A harcos-t író Scott Silver.

A Joker-prequel alkotói vagány, hardboiled (keményvonalas) krimire hajazó képregényfilmet szeretnének, amelynek helyszínéül a korai nyolcvanas évek Gotham City-je szolgálna. Azaz korántsem egy klasszikus DC-képregényfilmet szeretnének, hanem sokkal inkább egy olyan alkotást, ami a produceri feladatokat magára vállaló Martin Scorsese korai filmjeire – mint a Taxisofőr vagy a Dühöngő bika – hasonlítana.


Nem ez lesz az egyetlen film, amelyben Joker feltűnik a közeljövőben, a Suicide Squad – Öngyilkos osztag folytatásában Jared Leto alakítja majd a vigyori gonoszt, de a Gotham City Sirens című filmben is feltűnik majd.

Joaquin Phoenix Paul Thomas Anderson The Master c. filmjében Forrás: AFP

Joker szerepét eddig olyan legendás színészek alakították, mint Jack Nicholson vagy a fiatalon elhunyt Heath Ledger, aki alakításáért posztumusz Oscar-díjat kapott. A televíziós rajzfilmsorozatban pedig Luke Skywalker megszemélyesítője, azaz Mark Hamill volt Joker hangja.