Továbbra is rengetegen akarják megnézni az Oscar-jelölt magyar filmet

Testről és lélekről (Borbély Alexandra)
Vágólapra másolva!
Az Oscar-jelölés szenzációja nem mindennapi változást hozott a magyar mozik látogatottságában. Alig fordul elő ugyanis, hogy egy csaknem egy éve bemutatott alkotás visszaverekedje magát a legnézettebb 10 film közé. A legjobb idegen nyelvű filmek Oscarjáért versenyző Testről és lélekről viszont megcsinálta: február első hetében 9585 néző váltott jegyet Enyedi Ildikó Arany Medve-díjjal és számos más nemzetközi filmes elismeréssel kitüntetett alkotására, ezzel a nyolcadik legnézettebb film volt az elmúlt héten.
Vágólapra másolva!

Egy másik film iránt is újra megnőtt az érdeklődés, bár továbbra is Az útvesztő: Halálkúra című filmre voltak kíváncsiak a legtöbben (31 516 néző), a sokáig listavezető, ám a múlt heti listán csak negyedik Jumanji - Vár a dzsungel kicsivel több mint húszezer nézője (20 021) elég volt a második helyhez.


Az Oscar-jelölt filmek is vonzották a nézőket,

a Gary Oldman nevével fémjelzett A legsötétebb óra a harmadik (18 775), a Chrisopher Plummerrel újraforgatott és így a legjobb mellékszereplők között versenyző A világ összes pénze (14 720) a negyedik, az idei díjátadók egyik nagy favoritja, a Három óriásplakát Ebbing határában (10 631) pedig az ötödik helyen áll.

A díjesélyes premierfilmek közül a Fantomszál (8 610) és az Én, Tonya (9 050) került a legjobb 10 közé, de a leginkább Arany Málnára esélyes, ellenben premier előtti szoft-szadomazo bulvárfilm A szabadság ötven árnyalata is felfért a top10-be (11 237).

A legnézettebb filmek listájának legnagyobb (és legörvendetesebb) meglepetése, hogy Enyedi Ildikó díjnyertes és Oscar-jelölt alkotása, a Testről és lélekről csaknem tízezer új nézőt vonzott, ez összesen 165 százalékkal jobb eredmény a megelőző héthez képest, és a film össznézettsége már megközelíti a 120 ezret.

Testről és lélekről (Borbély Alexandra) Forrás: Mozinet

A magyar filmek egyébként is szépen teljesítettek a jegypénztáraknál, A Viszkis-t újabb 7 542 néző látta, ami 9 százalékkal jobb eredmény az előző hetihez viszonyítva, ráadásul a magyar akciómozi megelőzte 2017 legnézettebb filmjét, a Star Wars : Az utolsó Jedik-et (6 272). A top10-be már nem fért fel, de Szász János új filmje, A hentes, a kurva és a félszemű a bemutatását követő héten is 5 604 nézőt csábított a moziba.