Gyógyíthatatlan fiúnak vetítették le premier előtt a Valami Amerika 3-at

Vágólapra másolva!
Herendi Gábor rendező és Pindroch Csaba színész személyesen, premier előtt vetítették le a Valami Amerika 3 című filmet Csorba Dávidnak. A 25 éves Dávid gyógyíthatatlan genetikai betegségben, Duchenne-féle izomelhalásban szenved. Nem tud mozogni, sem beszélni, egész nap otthon, az ágyában fekszik, édesanyja felügyelete mellett, aki egyedül neveli Dávidot. Lélegezni is csak lélegeztető gép segítségével képes, de értelmileg teljesen ép, jó humora van. Az ujjait kicsit tudja mozgatni, így számítógép segítségével, online tartja a kapcsolatot a barátaival, a külvilággal.
Vágólapra másolva!

Dávid rengeteg filmet néz, nagy filmrajongó. A magyar filmek közül a legnagyobb kedvence a Valami Amerika. Óriási izgalommal követi a 3. résszel kapcsolatos minden híradást és szinte kívülről tudja idézni az eddigi két rész ikonikus dialógusait is.

Dávid édesanyja és segítője felvették a kapcsolatot Herendi Gábor rendezővel, aki Pindroch Csaba főszereplővel együtt boldogan vállalta, hogy személyesen vetíti le Dávidék budapesti lakásában az új filmet. Így Dávid a magyar nézők közül először láthatta a Valami Amerika 3-t.

Dávid és az édesanyja óriási izgalommal várta a mini stábot. A fiú eleinte nagyon meghatódott, de hamar úrrá lett rajta a kíváncsiság és az alkotókkal együtt nézte meg a várva-várt filmet. Senkinek nem jelentett akadályt, hogy a fiú írásban kommunikált a vendégeivel a benyomásairól, Dávid, Gábor és Csaba - leszámítva a kezdeti elérzékenyülést - sokat nevettek, nagyon jó hangulatban telt a különleges mozizás.

Forrás: Wlcsek András

- foglalta össze Dávid a mindenki számára felejthetetlen élményt.

A jótékonysági akció itt nem ért véget. Weiler Péter kortárs képzőművész egy különleges műfajt teremtett a Valami Amerika 3 kapcsán, a werkrajzot, a művek vegyes technikával, akvarell papírra készültek. Weiler képei a kulisszák mögötti hangulatot, a film elkészítésének legjobb pillanatait örökítik meg pop-art stílusban. Herendi Gábor kezdeményezésére, Weiler Péter boldogan egyezett bele, hogy Dávid javára árverezzék el a werkrajzokat. Az árverés a Vaterán zajlik, február 15-től a Valami Amerika 3 premierjének napjától, bárki részt vehet rajta, aki szeretne segíteni Csorba Dávidnak. A befolyó összeget Dávid fejlesztésére és segédeszközeinek vásárlására fordítják majd.

- emelte ki Herendi Gábor.