Az erőszakkal vádolt rendező lesz Quentin Tarantino készülő filmjének egyik hőse

Roman Polanski és Sharon Tate
Vágólapra másolva!
Újabb részletek szivárogtak ki Quentin Tarantino kilencedik játékfilmjéről. A Variety újságírójának információi szerint a Manson-gyilkosságokat nagyban érintő film egyik kulcsfigurája nem más lesz, mint Roman Polanski, a Manson-banda egyik áldozatának, Sharon Tate özvegye.
Vágólapra másolva!

Tarantino filmjéről eddig annyit lehetett tudni,hogy 1969-ben Los Angelesben játszódik majd, és a történet hőse egy kiégett televíziós színész, aki szeretne Hollywoodban befutni. Erre a szerepre szerződtette a rendező a Django elszabadul-ban fontos mellékszerepet játsszó Leonardo DiCapriót.

Most újabb részletek szivárogtak ki az 1969 munkacímet viselő filmről. Justin Kroll, a Variety munkatársa szerint a forgatókönyvben kiemelt fontosságú figura Roman Polanski, illetve a DiCaprio által alakított karakter Sharon Tate szomszédja. Sharon Tate, Polanski felesége 1969. augusztus 9-én esett áldozatául a Manson-banda ámokfutásának: a nyolchónapos terhes színésznőt négy vendégével együtt brutálisan lemészárolták.

Noha korábban Tarantino azt nyilatkozta, hogy a filmje csak lazán kapcsolódik a Manson-gyilkosságokhoz, a tény, hogy a film tervezett premierje 2019. augusztus 9-én (azaz Tate halálának ötvenedik évfordulóján) lesz, illetve hogy Polanskit beleírja a forgatókönyvbe, másra enged következtetni.

Roman Polanski és Sharon Tate Forrás: AFP

Ráadásul Tarantino Sharon Tate szerepére sem kis nevet, hanem Margot Robbie-t próbálja meg elcsábítani, azt viszont egyelőre nem tudni, ki alakítja majd Roman Polanskit. Kroll tweetje szerint a lengyel származású rendező szerepére Tarantino nem A-kategóriás hollywoodi sztárt, hanem autentikus lengyel színészt szeretne.

Az 1969-ben játszódó film valószínűleg nem fogja érinteni Roman Polanski szexbotrányait. A rendezőt 1977 márciusában letartóztatták az amerikai hatóságok, és bíróság elé állították egy 13 éves kislány megrontásának vádjával. Augusztusban bűnösnek vallotta magát, azonban még az ítélethirdetés előtt Franciaországba szökött. Filmjeit azóta Európában készíti, de 2003-ban A zongorista című filmjéért megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscart, amit az ellene érvényben lévő elfogatóparancs miatt nem tudott személyesen átvenni.

1977 óta több nő is szexuális bűncselekmény elkövetésével vádolta a lengyel származású rendezőt.