Sokkoló szexuális zaklatással vádolják a Pixar több alkotóját is

John Lasseter
Vágólapra másolva!
Mi is megírtuk, hogy visszavonul John Lasseter, a Pixar alapítója, akinek cége jópár éve a kreativitás szinonímájának számít, nemrég viszont azzal vádolták a vezetőséget, hogy náluk kiforrott kultúrája van a szexizmusnak. Lasseter annyit ismert be, hogy rendszeresen ölelgette az alkalmazottait, de egy volt látványtervezője szerint ennél jóval többet tett, és nem csak ő.
Vágólapra másolva!

Cassandra Smolcic 2009 és 2014 között dolgozott a cégnél, azóta a szakmát is elhagyta, és most nyílt levelet írt azzal a címmel, hogy

Szerinte Lasseter ölelése valójában inkább fogdosást jelentett, a mélypont pedig az volt, hogy fiatal nőket egy idő után nem engedtek be Verdák 2 értekezleteire, mert Lasseter egyszerűen nem bírt magával, ha számára vonzó nők voltak a teremben.

John Lasseter Forrás: Valerie Macon/AFP/Getty Images

Az alapító ráadásul rossz példát mutatott a többi férfi vezetőnek és alkalmazottnak is, akik úgy viselkedtek a női munkatársaikkal, mint a felajzott egyetemisták.

A nők éveken át jelentették a cégen belül a szexista zaklatásokat, eredménytelenül.

Smolcic szerint már a céghez való kerülése idején rengetegen figyelmeztették, hogy kikkel érdemes vigyáznia.

Csak két hete volt gyakornok, amikor a konyhában sarokba szorították, alaposan végigmérték és megjegyzéseket tettek az alakjára.

Később fogdosták és rendszeresen megbámulták.

A Pixarnál a férfiak rendszeresen diszkriminálták a nőket a szakmai előrejutásban.

Egy értekezleten a rendező úgy ünnepelte a filmjét, hogy