Sztárszínészt igazoltak a Stephen King-mozi folytatásába

Ewan McGregor a Last Days in the Desert című film premierén 2016-ban
Ewan McGregor a Last Days in the Desert című film premierén 2016-ban
Vágólapra másolva!
Ewan McGregor szerepel a Ragyogás című kulthorror készülő folytatásában, ami Stephen King Álom doktor című regényén alapul. Ő alakítja majd Jack Nicholson karaktere, Jack Torrance fiát, az immár felnőtt Danny-t.
Vágólapra másolva!

King áldását adta McGregor leszerződtetésére. A filmet Mike Flanagan rendezi, aki korábban a Netflixnek már forgatott filmet egy King-novellából, a Gerald's Game-ből.

A cselekményről annyit lehet tudni, hogy Danny Torrance hasonló sorsra jutott, mint apja, alkoholista és dühös, ám amikor leáll az ivással, újra feltámadnak benne különleges képességei.

Aminek segítségével kapcsolatba lép egy hasonló képességekkel rendelkező lánnyal. Akire egy olyan csoport vadászik, aminek tagjai ugyanilyen erőkkel bírnak, és rájöttek, hogy hatalmukat növeli, ha megölnek valakit, aki tud "ragyogni".

Ewan McGregor a Last Days in the Desert című film premierén 2016-ban Forrás: AFP

Az 1980-as Ragyogás csalódást okozott a mozipénztáraknál, de idővel az egyik legfontosabb amerikai kultfilmmé nőtte ki magát, így masszív rajongótábor várja a folytatást.

A Warner már évek óta tervezi a folytatás mellett az előzményfilm (Overlook Hotel) elkészítését is, de csak az Az című King-adaptáció sikere adta meg a zöld lámpát az Álom doktor elkészítéséhez.