Tarolt a hétvégén a Ready Player One

Ready Player One (Tye Sheridan)
Vágólapra másolva!
A húsvéti ünnepek alatt erősödött a hazai mozilátogatottság, mintegy 50 százalékkal javultak a mutatók. Ez nagyban köszönhető a nagycsütörtökön bemutatott Ready Player One-nak: a premier óta csaknem 67 ezer néző váltott jegyet Steven Spielberg legújabb látványmozijára.
Vágólapra másolva!

A négynapos "hétvége" alatt összesen 66 676 néző váltott jegyet Steven Spielberg legújabb filmjére, amelyről azt írtuk "csúcsra járatja a nosztalgiát". A Ready Player One persze nem csak Magyarországon, világszerte vezeti a mozis statisztikákat.

Nem is annyira meglepő módon a hazai hétvégi box office második helyére visszakúszott Nyúl Péter című családi animáció (43 083) - a húsvéti kínálat családbarát filmje ezzel a harmadik helyre parancsolta vissza a korábbi első Tomb Raider-t (17 928). A Nyúl Péter 41 százalékot javított a megelőző hétvégéhez képest, míg a videójáték-adaptáció 38 százalékot zuhant.

Szintén javított (4 százalékot) a Valami Amerika 3 (9 351), ami az ünnepek alatt átlépte a 350 ezres össznézőszámot. Herendi Gábor vígjátéka egy másik magyar film, a múlt csütörtöktől látható Lajkó - Cigány az űrben (12 323) mögött lett a hetedik legnézettebb film. Így a top 10-ben két hazai alkotás is szerepel.

A húsvéti kínálat legaktuálisabb filmje, Garth Davis Mária Magdolná-ja viszont nem tudott bekerülni a legnézettebb 10 film közé.

A top 10 mutatói összesen 55,5 százalékkal javultak, de a teljes mozilátogatottság is 45,7 százalékkal nőtt. Ebben természetesen szerepe van a borongósabb időjárásnak és annak is, hogy nem 2 hanem 4 nap volt a "hétvége".