Újabb szexuális erőszakkal vádolják az Oscar-díjas rendezőt

Paul Haggis a két Oscar-díjával 2006-ban.
Vágólapra másolva!
Az Oscar-nyertes forgatókönyvíró-rendezőt még decemberben megvádolta egy újságírónő, aki szerint Paul Haggis megerőszakolta. Most három újabb nő állt elő hasonló vádakkal.
Vágólapra másolva!

Az Ütközések kétszeres Oscar-díjas forgatókönyvíró-rendezője, Paul Haggis ügyvédjén keresztül tagadta a vádakat.

Decemberben Haleigh Breest újságírónő állította, hogy a filmes 2013-ban megerőszakolta. Haggis akkor azt állította, a nő hazudik, és csak pénzt akar tőle.

Most három másik, nevének elhallgatását kérő nő állítja, a filmes erőszakoskodott velük. Egyiküket, aki szintén újságíró, azt mondja, hogy amikor 1996-ban együtt dolgoztak egy televíziós show forgatásán, Haggis orális szexre kényszerítette, majd megerőszakolta. Az akkor 28 éves nő azért kéri neve elhallgatását, mert még mindig fél a megtorlástól, mint ahogy – állítja – azért várt eddig a történet kitálalásával, mert attól félt, senki sem hinne neki, és Haggis tönkre tenné a karrierjét.


A harmadik vádló arról számolt be, hogy szintén egy TV-show forgatásakor találkoztak, amikor Haggis kijelentette, hogy a feleségével megállapodtak, hogy lefeküdhet más nőkkel is, majd ezután megpróbálta megcsókolni. A nő elmenekült, de állítása szerint Haggis az utcán is követte.
A negyedik nő állítása szerint 2015-ben Haggis letámadta és akarata ellenére megcsókolta.

Haggis a Weinstein-botrány kirobbanás után a Guardian hasábjain nyilatkozott a hollywoodi szexuális visszaélésekről: a filmes az interjúban Hollywoodot kifejezetten szexista városnak nevezte, ahol az egész iparág bűnös.


– mondta akkor Haggis.

Paul Haggis a két Oscar-díjával 2006-ban. Forrás: AFP

A Millió dolláros bébi és a Casino Royale forgatókönyvírója korábban a szcientológia egyházának tagja volt, 2009-ben lépett ki. Ügyvédje most azt is lehetségesnek tartja, hogy a szcientológusok állnak a szexvádak mögött.