Woody Allen nevelt lánya újabb támadást indított a rendező ellen

Vágólapra másolva!
Woody Allen nevelt lánya, Dylan Farrow csütörtökön szólalt meg először a tévékamerák előtt a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádakkal kapcsolatban és elmondta, hogy Allen "túl régóta hazudik"; azt kívánja, bárcsak vádat emeltek volna ellene amiatt, hogy - állítása szerint - gyermekkorában molesztálta őt.
Vágólapra másolva!

A CBS csatorna This Morning című műsorában levetített beszélgetésben Farrow elmondta, azért döntött az interjú mellett, mert "meg akarja mutatni az arcát és elmondani a történetét" - írja a BBC News. Farrow 2014-ben vádolta meg először nyilvánosan Allent azzal, hogy nemi erőszakot követett el rajta, amikor hétéves volt.

Az interjúban újfent elismételte korábbi állítását, amelyek szerint 1992. augusztus 4-én az apja felvitte egy kis padlásszobába az anyja connecticuti házában.

- mondta a 32 éves Farrow, akit láthatóan felzaklatott, amikor lejátszották neki a 60 Minutes című amerikai televíziós műsor 1992-es adását, amelyben Allen indulatosan tagadja a molesztálási vádakat.

A most 82 éves rendező ellen vizsgálatot indítottak annak idején, ám vádemelés nem lett az ügyből, amit Farrow - elmondása szerint - nagyon bán.


Allen továbbra is tagadja a vádakat és csütörtökön közleményben reagált a Dylan Farrow-interjúra. Mint fogalmazott:


Allen felidézte azt is, hogy a vizsgálatokból sokkal inkább egy sebezhető gyermek képe rajzolódott ki, akit a bosszúszomjas anyja tanított be erre a történetre egy csúnya szakítás során. Mia Farrow, aki 12 éven át volt Woody Allen élettársa, annak idején a gyerekek - az örökbe fogadott Moses és Dylan, valamint a vér szerinti fiuk, Satchel - felügyeleti jogáért folytatott bírósági huzavona során vádolta meg a filmrendezőt azzal, hogy szexuálisan zaklatta Dylant.

Farrow az interjúban elmondta, hogy az állítólagos incidenst követően az anyja orvoshoz vitte és amikor a doktor arra kérte, mutassa meg, hol érintették meg, ő a vállára mutatott, mert "zavarban volt", de végül elmondta, hogy mi történt vele. Tagadta továbbá, hogy az anyja "bebeszélte" volna neki, hogy az apja molesztálta őt.

- szögezte le Farrow.

Hozzátette: gyermekkoromban Allen "állandóan a nyomomban volt, mindig hozzám ért, ölelgetett és bármikor, ha azt mondtam, hogy magam akarok lenni, nem engedett".


A közelmúltban több színész, köztük Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, Natalie Portman, Greta Gerwig, Mira Sorvino és Timothée Chalamet is elhatárolódott a rendezőtől, valamint legújabb filmjétől, de akadnak olyanok is Hollywoodban, akik továbbra is kitartanak mellette és nyilvánosan is a védelmükbe veszik.

Utóbbiakkal kapcsolatban Farrow elmondta, nem haragszik rájuk.

Arra a kérdésre, hogy miért bűnrészesek az érintett személyek, Farrow azt válaszolta: