Újabb hatalmas magyar filmes siker

ENYEDI Ildikó; Borbély Alexandra
Berlin, 2017. december 9. Borbély Alexandra kezében a legjobb női főszereplőnek járó elismeréssel az Európai Filmdíjak átadási ünnepségén Berlinben 2017. december 9-én. Borbély Enyedi Ildikónak a Testről és lélekről című filmjében nyújtott alakításáért kapta az elismerést. (MTI/EPA/Hayoung Jeon)
Vágólapra másolva!
Borbély Alexandra kapta a legjobb női főszereplőnek járó Európai Filmdíjat a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért szombat este Berlinben.
Vágólapra másolva!

Borbély Alexandra, aki a díjat a meghatódottságtól sírva vette át, rövid beszédében köszönetet mondott Enyedi Ildikónak, a film rendezőjének, hogy eljátszhatta a szerepet.

Borbély Alexandra kezében a legjobb női főszereplőnek járó elismeréssel az Európai Filmdíjak átadási ünnepségén Berlinben 2017. december 9-én. Forrás: MTI/EPA/Hayoung Jeon

Enyedi Ildikó az MTI-nek úgy fogalmazott: "nagyon nagy boldogság Alexandra díja. Sokszor elmondtam, de nem lehet elégszer, hogy mennyire különleges élmény volt számomra együtt dolgozni vele, tanúja lenni annak a csodálatos, belülről jövő metamorfózisnak, amivel átalakult ennek a filmnek a főszereplőjévé, Máriává. Sok igazán tehetséges, izgalmas színésznőt ismerek, közülük is kiemelkedik azzal az elképesztően széles skálával, aminek minden szegmensét még nem is volt alkalma megmutatni, pedig sokféle szerep megtalálta már, eddig főleg színházban. Hozzon neki ez a nagy elismerés sok, boldog, önfeledt munkát, igazi kibontakozást!".

A Testről és lélekről az idei Berlinalén Aranymedvét kapott. A filmet a Magyar Nemzeti Filmalap összesen 440 millió forinttal támogatta.