Újabb neves rendezőt vádolnak szexuális zaklatással

2017.11.01. 15:31

Brett Ratner rendező-producert hat nő, köztük a színésznő Natasha Henstridge és a szintén színésznő Olivia Munn is szexuális zaklatásával vádolja – írja a Los Angeles Times.

A lapban a megvádolt férfi ügyvédje is megszólalt. Azt mondta, védence határozottan tagadja, hogy valaha is nőket molesztált volna. Azt is mondta, 

két évtizedig képviseltem Brett Ratnert, és egyetlen nő sem nyújtott be követelést szexuális zaklatás miatt, egyetlen nő sem kért vagy kapott semmilyen pénz azért, hogy hallgasson el valamit."

Brett Ratner fehér felsőbenForrás: InterCom

A Los Angeles Times amerikai napilap szerint Olivia Munn arra panaszkodott, hogy amikor 2004-ben felkereste Brett Ratnert Az utolsó gyémántrablás című filmjének forgatáskor,

a rendező a jelenlétében végzett önkielégítést lakókocsijában.

Munn az esetről már írt Ratner megnevezése nélkül egy 2010-ben kiadott esszégyűjteményében.

A Los Angeles Times beszámolt más esetekről is, amikor a rendező agresszívan közelített színésznőkhöz,

egyeseket még a mellékhelyiségbe is követett.

A Ratnerrel szerződésben álló Warner Bross filmstúdió, közölte, hogy "tudatában van a Los Angeles Timesban felmerült vádaknak, és vizsgálja a helyzetet".

Brett Ratner rendezte többek között a Csúcsformában című filmet, amelyben többek között Jackie Chan és Chris Tucker is szerepelt. Ahogy a Pénz beszél című filmet is, amelyben Charlie Sheen, Chris Tucker, Paul Sorvino és Heather Locklear is játszk.

Azután, hogy a befolyásos producerről, Harvey Winsteinről több nő is azt állította, hogy szexuálisan zaklatta őket,  gyakorlatilag végigsöpörnek az egész világon a hasonló ügyek. Magyarországon például Marton László befolyásos színházi rendezőről állítja azt több nő, hogy molesztálta őket.