George Clooney elmesélte, hogyan jött össze a feleségével

George Clooney, Amal Alamuddin
George Clooney és felesége, Amal Alamuddin a 2017-es velencei filmfesztiválon a Suburbicon című film premierjén
Vágólapra másolva!
George Clooney, az örök agglegény, aki 1993-as válása óta modellekkel és színésznőkkel randizgatott, három évvel ezelőtt megállapodott, és júniusban gyerekei is születtek. Új filmje, a Suburbicon kapcsán mesélte el a The Hollywood Reporternek, hogyan esett szerelembe feleségével, az emberjogi ügyvédként dolgozó Amal Alamuddinnal, és elárulta azt is, miért nem találkozhatunk vele mostanában színészként.
Vágólapra másolva!

Clooney épp Cannes-ba tartott 2013-ban, amikor a Comói-tónál - ahol háza is van - belefutott Amalba. Szépnek, okosnak, viccesnek találta, és tagadhatatlan volt köztük a vonzalom, de nem estek első látásra szerelembe. Hetekig leveleztek, mire rájöttek, hogy ez már több barátságnál, és Clooney meghívta Amalt a londoni Abbey Stúdióba, ahol a Beatles is rögzítette az albumait, és ahol Clooney épp a Műkincsvadászok filmzenéjének felvételeit irányította.

George Clooney és felesége, Amal a 2017-es velencei filmfesztiválon a Suburbicon című film premierjén Forrás: AFP / Dave Bedrosian

Az első randijukra egy felkapott étteremben került sor, és mire végeztek a vacsorával, a paparazzik elárasztották a helyet. „Amal ezt a helyzetet is úgy viselte, mint egy bajnok. A dolgok aztán hamar elfajultak, amikor Londonban voltunk” – mesélte diplomatikusan Clooney, aki komolyan is gondolja, amit mondott, hiszen az októberi randi után áprilisban már megkérte Amal kezét. Térden állva, miközben a nagymamája, az énekes Rosemary Clooney dalai szóltak a hangfalból.

„Én vagyok a szakács a családban. Valamilyen tésztát főztem, semmi extrát. Vacsora után, amikor pezsgőztünk, megkértem, hogy vegye ki az öngyújtót a fiókból, és amikor benyúlt, egy gyűrűt talált ott. Térdre ereszkedtem, megcsináltam mindent, amit ilyenkor szokás. Összeállítottam egy lejátszási listát Rosemary dalaiból, és a Why Shouldn’t I?-ra vártam. „Miért ne ragadnám meg a lehetőséget, ha a szerelem kopogtat? Miért ne ismerhetném meg a szerelmet?”

Clooney-nak sikerült meglepnie Amalt: „Csak bámulta a gyűrűt, és azt ismételgette, hogy „Istenem, istenem”. Húsz percig térdepeltem arra várva, hogy igent mondjon, annyira meg volt döbbenve. Csak akkor mondott igent, amikor már a Goody, Goody szólt, ami nem túl romantikus, inkább gonosz szám. „Szóval találkoztál valakivel, aki visszaállított a sarkadra.”

George Clooney és Amal Alamuddin megérkeznek a velencei esküvőjükre egy hajóban 2014-ben Forrás: AFP/Andreas Solaro

Az is hamar kiderült, hogy mindketten családot akarnak alapítani, bár előtte azt feltételezték, a másik nem szeretne gyereket. Pedig akart – de ikrekre azért nem számítottak. „Az első gondolatom az volt, hogy remélem, nem cseszem el. Mindannyian felelősek vagyunk dolgokért, Amal és én egymásért is bizonyos értelemben, hiszen vigyázunk és törődünk a másikkal, de igazán a két gyerekért vagyunk felelősek.

Azt akarom, hogy boldogok legyenek. Hogy legyen humorérzékük, érdeklődjenek különböző dolgok iránt, és megértőek legyenek más emberek nehézségeivel. Az embernek muszáj empatikusnak lennie” – mondta Clooney, aki elárulta azt is, hogy bár a gyerekekről elsősorban a felesége gondoskodik, ő is felfedezett magában egy rejtett képességet: „Nem gondoltam volna, de egész jól bánok a pelenkákkal.”

George Clooney a Pénzes cápa című filmben Forrás:InterCom

Hogy mikor láthatjuk újra a moziban, azt nem tudta megmondani a Hollywood Reporter újságírójának: a tavaly bemutatott Pénzes cápa óta nem forgatott filmet. „Lassan két éve nem játszottam semmiben, és nem tudom, mikor fogok. Ha valaki olyan filmmel keresne meg, mint Az ítélet, ugranék. De nem fogok csak azért elvállalni filmeket, hogy kamera elé álljak. Sokáig ezt csináltam, és szép pályát futottam be. De ahogy idősödsz, egyre kevésbé érdekesek a szerepek. Már nem vagyok főhős alkat. Senki nem akarja látni, hogy megcsókolok egy lányt.”

Az elmúlt évet rendezéssel töltötte, a Coen testvérek forgatókönyvéből vitte filmre a Suburbicon című véres szatírát Matt Damonnal a főszerepben. Jelenleg a rendezés érdekli jobban, jelenleg is forgatókönyveket olvas, hogy kiválassza a következő filmjét.