Durván félelmetes lesz Jared Leto a Szárnyas fejvadász 2-ben

2017.08.30. 12:32

Harminc év telt el a Szárnyas fejvadász univerzumában, mióta Rick Deckard felszívódott egy replikánssal, és azóta sokat fordult a világ. Ezekbe a fordulatokba avatja be a rajongókat az októberi folytatás előtt három kisfilm, amik felelevenítik, mi történt a Szárnyas fejvadász első és második része között.

A főbb eseményeket már kibogarászhattuk egy idővonalról az idei Comic-Con alatt, most azt láthatjuk, hogyan vált Niander Wallace (Jared Leto) a replikánsok fő gyártójává. Vagyonát azzal alapozta meg, hogy genetikailag módosított ételekkel szüntette meg a világot sújtó éhínséget, majd felvásárolta az első részben kulcsszerepet játszó Tyrell vállalatot, hogy újfajta replikánsokkal kezdjen kísérletezni.

Jared Leto a Szárnyas fejvadász 2049 című filmbenForrás: InterCom

Az első kisfilmben Jared Leto kormányhivatalnokokat győzköd arról, hogy vonják vissza a replikánsok gyártását tiltó rendeletet. Új típust fejlesztett ki, és azt ígéri, a Nexus 9 már nem fordul az ember ellen. Brutális feladattal demonstrálja igazát: megkéri a replikánsát, hogy keressen egy fegyvert a szobában, és döntsön, Wallace-t öli meg, vagy önmagát. Ami utána következik, az magáért beszél, és mi arra tippelünk, hogy a ledöbbent ügyintézők indítványozni fogják a tilalom feloldását.

Jared Leto filozofikus mondatokban beszélő, vak üzletembere félelmetes főgonosz lesz, hatalma, befolyása és karizmája pedig még nagyobb, mint Eldon Tyrellé az eredeti Szárnyas fejvadász-ban. Nyugalma azt sugallja, nem lehet másnak igaza, csakis neki, és ha hozzávesszük, hogy egy végletekig engedelmes androidhadsereg dolgozik a keze alá, máris megfagyhat a vér az ereinkben.

A 2036: Nexus Dawn-t egyébként Ridley Scott fia, Luke Scott rendezte, akinek már van gyakorlata az apja filmjeit felvezető rövidek gyártásában, hiszen ugyanezt a feladatot kapta az Alien: Covenant előtt is. A Szárnyas fejvadász 2-höz még további két előzményfilmre számíthatunk, mielőtt mozikba kerül október 5-én.

A Szárnyas fejvadász 2049 új plakátjaForrás: InterCom