Ez az apáca a legvadabb szexben is benne van

The Little Hours
Vágólapra másolva!
Felejtse el a rémes Nagyfater elszabadult, Aubrey Plaza idén két merész és meghökkentő filmmel készül elkápráztatni minket. Szexéhes apácaként késsel megy az ágyba, és ez még a szelídebbik szerepe. Az Ingrid Goes Westben teljesen bekattan, és egy Instagram-sztárt kezd el zaklatni.
Vágólapra másolva!

Aubrey Plazát a legtöbben a Nagyfater elszabadul-ból ismerik itthon, ő volt az a gerontofil egyetemista, aki ágyba bújt Robert De Niróval. Nem szabad azonban egy rémes film alapján megítélni: a Városfejlesztési osztály című kultikus tévésorozat szereplőjeként szerzett magának hírnevet, aztán pedig amerikai független filmekben játszott jellemzően durcás és zárkózott fiatal nőket, a Kockázatos túra című sci-fi-vígjáték a kedvencem tőle, amelyben egy időutazásról szóló apróhirdetés feladóját keresi fel.

Aubrey Plaza a Film Independent Spirit Awards díjkiosztóján 2017. február 25-én Forrás: AFP

Felejtsük is el gyorsan a Nagyfater elszabadul-t, és nézzük meg inkább azt, hogy a legutóbb a Légió című szuperhősös sorozatban brillírozó színésznő milyen filmekkel lep meg minket az idén. A The Little Hours című apácás vígjátékot és az Ingrid Goes West című drámát egyaránt a Sundance filmfesztiválon mutatták be januárban, és most már előzetes is van mindkettőhöz.

A The Little Hours a hetvenes években virágzó nunsploitation nevű műfaj rendkívül szórakoztató feltámasztásának tűnik. A vígjáték főhősei apácaruhát viselnek, de csupa olyan dolgot művelnek, amit nem várnánk olyan nőktől, akik a szűzi életmód, a katolikus egyház tanításai mellett kötelezték el magukat.

Úgy káromkodnak, hogy arra még egy kocsmában is felkapná az ember a fejét, és a szexben sem ismernek határt. Az apácák egymással és az új szolgálófiúval is összebújnak, Aubrey Plaza még egy kést is előkap az ágyban.

Alison Brie, Kate Micucci és Aubrey Plaza a The Little Hours című filmben Forrás: Sundance Film Festival

Plaza mellett Alison Brie és Kate Micucci is pajzán apácákat játszik, John C. Reilly papként, Nick Offerman pedig főúrként próbál rendet tartani ebben a középkorban játszódó, pucérkodással és káromkodással teli vígjátékban.

A színésznő másik új filmjén, az Ingrid Goes West-en már jóval kevesebbet fogunk nevetni. Ebben egy labilis idegállapotú nőt játszik, aki teljesen rákattan a közösségi média egyik sztárjára (Elizabeth Olsen), és zaklatni kezdi őt.

Mindenkinek vannak olyan ismerősei a Facebookon, akik a posztolt képeikkel úgy állítják be magukat, mintha tökéletesebb már nem is lehetne az életük. Ebből van elege az Ingrid Goes West címszereplőjének a dráma első előzetesében, és magából kikelve tör rá az egyik ismerősére az esküvője kellős közepén. Dühét persze az is táplálta, hogy nem hívták meg a lagzira.

Elizabeth Olsen és Aubrey Plaza az Ingrid Goes West című filmben Forrás: Sundance Film Festival

Indulatos, meghökkentő, internettel kapcsolatos függőségeinket előtérbe állító drámának tűnik az Ingrid Goes West, amelyben a barátnő lefújása paprikaspray-jel csak a kezdet, a címszereplő egyre őrültebb dolgokra ragadtatja el magát.

A The Little Hours-t június 30-án, az Ingrid Goes West-et augusztus 4-én mutatják be Amerikában. Magyar moziforgalmazásra sajnos minimális esélyt látunk, de simán el tudjuk képzelni, hogy a miskolci CineFesten vetítik majd ezeket a filmeket, a Kockázatos túra is ott debütált annak idején.

A The Little Hours plakátja Forrás: Gunpowder & Sky