Will Smith megfilmesíti Michael Jordan életét

M8DSPJA EC004
Vágólapra másolva!
Michael Jordan minden idők egyik legsikeresebb kosárlabdázója. Kiemelkedő szerepe volt abban, hogy a sportág és az NBA népszerűsége a 80-as és 90-es években világszerte megnőtt. Generációjának legjobban szponzorált játékosáról The Prospect címmel készül film, amelynek producere Will Smith lesz.
Vágólapra másolva!

Érdekes, de nem a zsákolóbajnokságokról, a Chicago Bulls-nál eltöltött szuperidényekről vagy az 1984-es és 1992-es, aranyéremmel zárult olimpiákról szól majd a film. 1993. július 23-án két tinédzser megölte Jordan édesapját, miközben megpróbálták ellopni a kocsiját. Ezért az év őszén a kosaras bejelentette visszavonulását.

– mondta visszavonulásakor.

Mintegy baseball-rajongó édesapja emlékének adózva 1994 és 1995 között Jordan a baseball-pályákon próbálta ki magát. Leigazolt a Chicago White Sox fiókcsapatához, a harmadosztályban játszó Birmingham Baronshoz, majd a Scottsdale Scorpionshoz. Aztán, belátva, hogy nem igazán neki találták ki a baseballt, visszatért ahhoz, amihez igazán értett: a kosárlabdához.

A The Prospect ezt a rövid, a tragikus körülmények között elhunyt apa emlékének szentelt sportkitérőt dolgozza majd fel.

A forgatókönyvet Ben Epstein írta, és már jó ideje keringett Hollywoodban. Most Will Smith felkarolta a projektet – bár még nem tudni, mikor kezdik forgatni.

A kérdéses időszakot részben feldolgozta egyébként az 1996-os Space Jam – Zűr az űrben című film is, amelyben Jordan önmagát alakítja. A filmben először 1973-ban látjuk a fiatal Jordant, ahogy a dobásokat gyakorolja a házuk kertjében felállított palánknál, majd az apja szól neki, ideje lefeküdni. 20 évvel később, már az NBA csúcsán, Jordan bejelenti visszavonulását a kosárlabdától, hogy apja kedvenc sportjában, a baseball-ban jeleskedjen.

Innen, pontosabban a golfpályáról rángatják vissza a Bolondos dallamok szereplői, mert a Földet csak egy mindent eldöntő kosármeccsel lehet megmenteni a gonosz földönkívüliek támadásától.