Így állnak ki a hollywoodi nők jogaiért a színészek

Vágólapra másolva!
A nők szerepének erősítéséről fog szólni a hollywoodi színészcéh (SAG) januári díjátadója, amelyen csak nők fogják átadni a 13 színészi kategóriában kiosztott elismeréseket.
Vágólapra másolva!

- mondta Kathy Connell, a január 21-i ceremónia vezető producere a The Hollywood Reporter hírportálnak.

Connell megjegyezte: nem akarják háttérbe szorítani azokat a férfiszínészeket, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak idén, és ismerve a színészcéh tagjait, biztos benne, hogy mindenki meg fogja ragadni a lehetőséget, hogy lerója tiszteletét a nők előtt.

- jegyezte meg Connell.

A díjakat átadó színésznők nevét még nem hozták nyilvánosságra. Eddig hagyományosan mindig egy férfi és egy nő adta át az elismeréseket.


A 24. SAG-díjátadó másik különlegessége, hogy először lesz házigazdája a ceremóniának, méghozzá Kristen Bell amerikai színésznő személyében.

Idén a legtöbb, szám szerint négy jelölést Martin McDonagh Három óriásplakát Ebbing határában című alkotása kapta a filmek kategóriájában. A tévés produkciók közül a Hatalmas kis hazugságok, a Stranger Things és a Glow érte el a legtöbb, négy-négy jelölést.

A színészek céhének ítélete gyakran egybeesik az amerikai filmakadémia döntésével, díjaik a legrangosabbak közé tartoznak a hollywoodi díjszezonban, amely hagyományosan az Oscar-díjátadóval ér véget.

Az Oscar-szavazásra jogosultak legnagyobb csoportját a színészek céhe adja.