Idén ezeket a filmeket keresték a legtöbben

Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy óriási várakozás előzte meg a Star Wars: Az utolsó Jedik mozipremierjét, az új Csillagok háborúja nem került be a Google tíz legtöbbet keresett filmje közé. A teljes glóbuszt érintő listát uralja Hollywood, de felkerült egy bollywoodi film is.
Vágólapra másolva!

A Google közzétette 2017-es listáját az év legnépszerűbb kereséseiről. A mozifilmek közül a tizedik helyen a Thor: Ragnarok végzett. A képregényfilm Magyarországon is népszerű volt, csaknem négyszázezren voltak rá kíváncsiak november eleje óta.

A kilencedik legtöbbet keresett film idén a 6 Oscarral kitüntetett Kaliforniai álom (La La Land) volt. Érthető, hogy egy tavaly bemutatott film még bekerült a nagy keresési lázba: a filmet 2016. december 9-én mutatták be az Egyesült Államokban, de a legtöbb helyen majdnem átcsúszott a bemutatója 2017-re, Magyarországon például december 29-én startolt a mozikban.

2017 nyolcadik legkeresettebb mozifilmje Christopher Nolan második világháborús drámája, a Dunkirk. Rögtön előtte egy indiai blockbuster, a Baahubali 2: The Conclusion. A bollywoodi fantasy-akció a legnagyobb box-office siker az indiai filmgyártás történetében.

Hatodik a Halálos iramban 8. Az ötödik és negyedik helyen két képregényfilm, Az igazság ligája és a Logan végzett.

A harmadik a klasszikus Disney-mese élőszereplős változata, A szépség és a szörnyeteg.

A második ismét képregényfilm: a Wonder Woman.

A mozifilmek közül a világon a legtöbben a Stephen King-horror Az-ra kerestek rá 2017-ben.

A magyar lista első helyén is a bohócos horror áll, de a második legalább már hazai alkotás: a Pappa Pia.

A hazai musical mellett még két magyar alkotás is felfért a magyar filmes Google-listára: a negyedik legtöbbet keresett filmcím Magyarországon az Oscar-díjjal kitüntetett kisfilm, a Mindenki volt, rögtön utána pedig az év eddig legnézettebb hazai filmjére, a Kincsem-re kerestek rá legtöbbször a magyarok.