Ez a gyönyörű színésznő is szexuális erőszakkal vádolja a befolyásos producert

Natassia Malthe
Actress Natassia Malthe attends the Scarlet TV series Launch at One Marylebone on April 30, 2008 in London, England. (Photo by Jon Furniss/WireImage)
Vágólapra másolva!
Újabb színésznő, Natassia Malthe vádolta meg szexuális erőszakkal Harvey Weinsteint. A befolyásos producer több áldozatát képviselő ügyvéd szerint a Weinstein produkciós vállalatnak létre kell hoznia egy alapot, amelyből kártalaníthatja a szexuálisan bántalmazott nőket.
Vágólapra másolva!

Gloria Allred, a Weinstein-ügyben érintett több áldozatot képviselő ügyvéd az mondta, hogy

a 43 éves Natassia Malthe norvég színésznő azt állítja, hogy a férfi 2008-ban, a Bafta-gála éjszakáján erőszakolta meg londoni hotelszobájában.

Natassia Malthe Forrás: Getty Images/WireImage/Jon Furniss

Dominique Huett színésznő, aki szintén szexuális erőszakkal vádolta meg a producert, kedden indított polgári kártérítési pert a TWC ellen Los Angelesben, mert szerinte

Az áldozatok ügyvédje szerint már

közel 50 nő állítja, hogy szexuálisan bántalmazta őket Weinstein, és féltucatnyian gyanúsítják szexuális erőszakkal.

Az ügyvéd ezért arra szólította fel a The Weinstein Co. filmvállalatot, amelynek Harvey Weinstein a társalapítója volt, hogy állítson fel egy választott bíró által felügyelt pénzalapot, amelyből majd a kártalanításokat lehet rendezni.

A szakember arra hivatkozott, hogy

a produkciós cég sok millió dollárt keresett, miközben Harvey Weinstein durván viselkedett és a legmegvetendőbb dolgokat művelte.

Sallie Hofmeister, Weinstein képviselője szerdán ismét közleményben tagadta, hogy a producer valaha is szexuális erőszakot követett volna el, vagy nem közös megegyezéssel lépett volna szexuális kapcsolatba bárkivel is. A Weinstein vállalat egyelőre sem a Huett által indított pert, sem Allred felszólítását nem kommentálta.

Harvey Weinstein, a szexuális zaklatással vádolt amerikai filmproducer Forrás: Getty Images/WireImage/Jeffrey Mayer

A 65 éves producer elleni vádak ügyében a Los Angeles-i és a New York-i rendőrség is nyomozást indított.

A producert korábban a Brit Filmakadémia és az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia is kizárta tagjai közül, a BBC News szerdán közölt értesülése szerint pedig a Brit Birodalom Rendje-kitüntetésétől is megfoszthatják, amit 2004-ben kapott meg.