Vágólapra másolva!
Úgy készül az újabb öklözésre, mint a klasszikus Rocky-filmekben, és a harmadik Oscar-jelölését hozó Creed folytatásában már minden téren bizonyíthat.
Vágólapra másolva!

A tavalyi év egyik kellemes meglepetése volt a Creed – Apollo fia. Sylvester Stallone egyszer már megható búcsút intett az egyszerű lelkű bokszolóhoz a Rocky Balboá-ban, pár évvel később mégis izgalmasan tudták folytatni a filmsorozatot, amikor Rocky helyett inkább Apollo Creed fiára, Adonisra fókuszáltak, és a rendezői székbe a tehetséges független filmest, Ryan Cooglert ültették, aki akkor még csak A megálló című Sundance-fődíjas filmjén volt túl.

Ryan Coogler rendező és Michael B. Jordan színész a Creed - Apollo fia című film forgatásán Forrás: Collection Christophel / MGM / Warner Bros

A Creed siker volt a kritikusoknál, siker a közönségnél, így megötszörözte a 35 millió dolláros költségvetését. Stallonét az első Rocky után újra Oscar-díjra jelölték, és egy Golden Globe-bal is jutalmazták a megöregedett bokszolóként nyújtott alakítását, akinek ezúttal nem az ellenfelét, hanem makacs daganatos betegségét kell legyőznie.

Sylvester Stallone és Michael B. Jordan a Creed - Apollo fia című filmben Forrás: Fórum Hungary

Nem volt kérdés, hogy lesz folytatása a spinoffnak, de az már igen, hogy a Creed II-re is visszatér-e Ryan Coogler, akit időközben felkapott Hollywood, és megrendezhette első szuperhősfilmjét, a Fekete Párduc-ot, ami történetesen az első fekete szuperhősfilm lesz Amerikában. A Fekete Párduc február közepén kerül mozikba, addig rengeteg kötelezettség terheli a rendezőt (utómunka, promóció stb.), a Creed 2-nek pedig már február elején indulna a forgatása.

Talán ez lehet az oka, hogy Sylvester Stallone nemcsak írja, de rendezi is a Creed folytatását, és a producerek között is olvashatjuk a nevét a stáblistán. Az akciósztár szokása szerint az Instagramon jelentette be a hírt, és büszkén hirdette, hogy ő fogja rendezni a tehetséges Michael B. Jordant a folytatásban, amiben Dolph Lundgren, a Rocky IV szótlan szovjet bokszolómonstruma is szerepet kap: elképzelhető, hogy Apollo fiának Ivan Dragóval (vagy a fiával) kell majd öklöznie és revansot vennie a ringben apja haláláért.

Stallone utoljára A feláldozhatók-at rendezte hét évvel ezelőtt, de a Rocky-sorozatnál csak az első és az ötödik résznél (és persze a Creed-nél) fordult elő, hogy nem ő ült a rendezői székben. Abban a felállásban készülhet az új Creed-re, mint a klasszikus Rocky-filmekben, vagyis színészként, íróként, rendezőként és producerként is bizonyíthat Stallone - feltéve, ha a 71 éves sztár ráérez arra a friss hangnemre, amit az első Creed forgatása idején csupán 29 éves Coogler hozott a bokszolófilm-sorozatba.

A Creed II premierjét valamikor 2018-ra várhatjuk.

Ennyire ütős Rocky-filmet remélni sem mertünk

A vérátömlesztésen átesett széria legújabb fejezete energikus, felvillanyozó bokszolófilm, amely Michael B. Jordan személyében sztárt avat, és egyben gyönyörű alakítást csal elő Stallonéból. Nem esik a túlzott nosztalgia csapdájába, kikeveri az ideális arányt a múltidézés és a jövőbe nézés között. Olvassa el kritikánkat a Creed – Apollo fia című filmről!