Ezek a filmek olyan jók voltak, hogy az eredeti után újat készítettek belőlük

A hét szamuráj- A hét mesterlövész
Vágólapra másolva!
Talán kicsit túlzó a mondás, "ha az amerikaiaknak tetszik egy film, akkor nem szinkronizálják, hanem elkészítik a sajátjukat", de akadnak rá példák. Mi most három olyan filmet szedtünk össze, amelyeket az Egyesült Államokban az eredeti verzió sikere után ők maguk is elkészítettek.
Vágólapra másolva!

A hét szamuráj - A hét mesterlövész

A hét szamuráj Kuroszava Akira 1954-ben készült klasszikus filmje. A film a 16. században egy szegény eldugott kis falu játszódik. A helyieket banditák sanyargatják, akik minden évben visszatérnek, és kirabolják őket. Ezért szamurájokat fogadnak fel, hogy megvédjék őket. Egy embert találnak a feladatra, aki újabb hatot szerez maga mellé.

A hét szamuráj- A hét mesterlövész Forrás: AFP


Az eredeti film után hat évvel készült el a Hét mesterlövész, amelynek története gyakorlatilag megegyezik a Hét szamurájjal, azzal a külömbséggel, hogy a vadnyugaton játszódik.

Utóbbiból tavaly újabb változat készült, immár Denzel Washington főszereplésével.

Őrült nők ketrece- Madárfészek


Az eredeti filmet 1978-ban mutatták be. A francia–olasz filmvígjátékot Edouard Molinaro rendezte Jean Poiret színdarabjába alapján. Magyarországon az Őrült nők ketrece volt az első olyan film a mozikban, amelyben a homoszexualitás központi motívumnak számított.

Forrás: AFP

A magyarországi sikerhez minden bizonnyal az is kellett, hogy olyan emberek kölcsönözzék a hangjukat a filmhez, mint Sinkovits Imre vagy Márkus László.

A darab és a film alapján 1983-ban mutatták be az azonos című Broadway-musicalt.

Az eredeti film amerikai remake-je 1996-ban készült el Madárfészek címmel Mike Nichols rendezésében és többek között Robin Williams és Gene Hackman is játszott benne.

Az eredeti film és az adaptáció története gyakorlatilag megegyezik.

Taxi - Amerikai taxi

A film francia változata Luc Besson forgatókönyve alapján készült – állítólag mindössze 30 nap alatt írta meg - 1998-ban. A film főszereplője egy fiatal fiú, aki a pizzafutárból taxis lesz és őrülten száguldozik Marseille-ben Peugeot 406-os-val. Egyik utasa azonban egy rendőr, aki a fuvar végén megbünteti. El akarja venni a jogosítványát, ám épp azokban a napokban tűnik fel egy Mercedeses német banda, akik bankokat rabolnak. A rendőrségnek sürgősen segítségre van szüksége. A főszereplő vállalja ezt, akkor ha visszakaphatja a jogosítványát. Barátaival, a robogós pizzafutárokkal sikerül is csapdába csalni a bűnözőket.

Forrás: AFP

A film olyan sikeres volt, hogy újabb három rész követte. Illetve egy negyedik is, egy amerikai változat, amelynek Amerikai taxi lett a címe.

A történet jelentősen itt sem tér el. Itt is beül a taxiba egy rendőr, és itt is bűnözőket kell üldöznie a sofőrnek.