Adam Driver Spike Lee Ku Klux Klános mozijában szerepel

SILENCE Adam Driver Adam Driver plays Father Garupe Rodrigues in the film SILENCE by Paramount Pictures, SharpSword Films, and AI Films
Adam Driver plays Father Garupe Rodrigues in the film SILENCE by Paramount Pictures, SharpSword Films, and AI Films
Vágólapra másolva!
Adam Driver játsza majd a Spike Lee rendezésében készülő Black Klansman főszerepét - tette közzé a hollywoodi Deadline hírportál. Drivert az amerikai filmiparban generációja egyik legtehetségesebb színészének tartják, aki két Star Wars epizód között eljátszotta Jim Jarmusch Paterson című filmjében a rendező buzsofőr alteregóját, de dolgozott már Martin Scorsese keze alatt is.
Vágólapra másolva!

Ron Stallworth (John David Washington) egy Coloradóból származó afroamerikai rendőr, aki sikeresen beépült a helyi Ku Klux Klánba és a helyi szervezet vezetőjévé vált. A sztori 1978-ba kalauzolja majd el a nézőt, az alapokat pedig Stallworth saját emlékiratai adják, amelyből Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Spike Lee és Kevin Willmont adaptálták a forgatókönyvet.

Driver egy ugyancsak a Ku kLux Klánba fedetten mozgolódó zsidó rendőrt fog alakítani a filmben, aki amúgy Coloradói egység legjobb embere.

Adam Driver a Paterson című filmben Forrás: Mozinet

Adam Driver kapcsán azt szokták mondani: pályája elején mindenki szerette, aki ismerte, viszont nem ismerték olyan sokan.

Aztán megkapta Kylo Ren szerepét az új Star Wars filmben, és onnantól némi törés következett a poztív megítélésében. Igaz, ennek semmi köze a színészi képességeihez. Annyi történt, hogy a nagyközönség összemosta a színész személyét Kylo karrakterével, akinek senki nem tudja megbocsátani, hogy megölte Han Solót. Ám színész aztán megmutatta másik művészi arcát is, amikor eljátszotta a bölcs és végtelen nyugodságú buszsofőrt Jim Jarmusch Paterson című filmjében, vagy Scorsese Némaságában a Liam Neeson által alakított Ferreira atya ifjú tanítványát, a lélek sötét zugaiban barangoló Francisco Garrpet.

Forrás: Photo credit: Kerry Brown/© 2016 PARAMOUNT PICTURES. ALL RIGHTS RESERVED./Photo Credit: Kerry Brown

Aligha kérdés, hogy a nagy fülű, langaléta színész és Spike Lee találkozása sem lesz érdektelen.

Spike Lee Forrás: AFP