A szürke ötven árnyalata sztárja már Budapesten vigyorog

Jamie Dornan
Vágólapra másolva!
Sokasodnak a világsztárok Budapesten. Jennifer Lawrence és Jamie Foxx után A szürke ötven árnyalata férfi főszereplője, Jamie Dornan is megérkezett Budapestre. A legújabb Robin Hood-filmet forgatja nálunk, a Kingsman: A titkos szolgálat Tökijével fog összeveszni egy nő miatt.
Vágólapra másolva!

Szeptemberben részletesen írtunk arról, hogy 2017 elején A szürke ötven árnyalata sztárja, Jamie Dornan Magyarországon forgatja a Robin Hood-legenda legújabb feldolgozását. Az északír színész már meg is érkezett hazánkba, Tim Minchin ausztrál komikus töltött fel egy Budapesten készült közös mosolygós képet, amelyen mindketten közelről mutatják meg a szakállukat.

This man is extremely lovely. In case you were wondering.

Tim Minchin (@timminchin) által közzétett fénykép,

„Ez a férfi elképesztően kedves, ha esetleg valaki ezen tűnődött volna” – fűzte hozzá a képhez Minchin. Dornan Skarlát Willt játssza az új Robin Hood-filmben, aminek az egyik producere Leonardo DiCaprio. A Kevin Costner főszereplésével készült 1991-es verzióban Christian Slater formálta meg a karaktert, és ahogy huszonöt éve, úgy most sem fogja bírni egymást Robin és Will. A legújabb változatban Marian miatt vesznek majd össze, aki Will feleségeként Robinba lesz szerelmes.

Dakota Johnson és Jamie Dornan A szürke ötven árnyalata londoni premierén Forrás: AFP/Leon Neal

Minchint legtöbben a Kaliforgia című sorozatból ismerhetik. A Robin Hood-ban betöltött szerepéről eddig nem jelent meg hivatalos információ, a legvalószínűbbnek az látszik, hogy Tuck barátot formálja meg. Ahogy az egy történelmi kalandfilmtől elvárható, már lóra is ült Magyarországon, színésztársa, Eve Hewson lovát vette kölcsön.

A forgatás hétfőn, vagyis január 23-án vette kezdetét – kürtölte világgá Otto Bathurst rendező a Twitteren, és a csapóról készült fotóval támasztotta alá állítását. Jamie Dornan mellett Taron Egerton, Eve Hewson, Jamie Foxx és az utoljára a Zsivány Egyes gonosz birodalmi tisztjeként látott Ben Mendelsohn nevét is a poszthoz taggelte, tehát már ők is Budapesten tartózkodnak.

A Kingsman: A titkos szolgálat Tökijeként Taron Egerton sokak szívébe belopta magát, most ő játssza el az íjjal mesterien bánó főhőst. Bono lánya, Eve Hewson Tom Hanks egyik gyerekét alakította a Kémek hídjá-ban, ezúttal a címszereplő szerelmét, Mariant formálja meg. A nottinghami bíró szerepében Mendelsohn most is gonoszkodni fog, Foxx Kicsi Johnként fog beszállni a küzdelembe.

Eve Hewson a Vanity Fair Oscar-buliján 2016-ban Forrás: AFP/2016 Getty Images/Pascal Le Segretain

Az Oscar-díjas afroamerikai színész január 12-én érkezett Magyarországra, és a ferihegyi repülőtér vécéjében rögtön bele is kezdett az amerikai mozikban akkor bemutatott, Sleepless című thrillerje reklámozásába. Miután a film csúnyán megbukott, Jamie Foxx gyorsan le is törölte a tíz másodperces videót az Instagramjáról, de az a pár nappal később, Etyeken készült fotó most is megtekinthető, amin egy "Hello Hungary" feliraton fekszik, és élvezi a téli időjárást.

#mood #chillinforeal #newflick #hellohungary #backonmyfunnyshit

Jamie Foxx (@iamjamiefoxx) által közzétett fénykép,

Otto Bathurst filmje eddig Robin Hood: Origins címmel futott, ezzel is utalva arra, hogy a legújabb adaptáció egy eredettörténet lesz, de az IMDb-n már csak szimplán Robin Hood-ként szerepel, a csapón pedig Hood-ként hivatkoznak rá. Az továbbra is áll, hogy az ismert történetet valószerűbb módon, keményebb stílusban mesélik el. Ezúttal nem fognak harisnyanadrágot viselni a szereplők – árulta el Foxx egy interjúban.

Magyarország mellett Horvátországban is forgat majd a produkció, Dubrovnikban már fel is építették a díszletet a tengerpart szomszédságában, ahova február második felében költöznek át, és itt lehet róla légi fotókat nézegetni. A Robin Hood 2018. március 23-tól lesz látható a mozikban.