Emma Stone-nál cukibban senki nem tud belenevetni egy dalba

Emma Stone, Kaliforniai álom
Vágólapra másolva!
Az év legszebb filmjének ígérkezik Ryan Gosling és Emma Stone szélesvásznú musicalje, a Kaliforniai álom (La La Land), a magam részéről még a karácsonynál is jobban várom. A nagy ajándék kibontása még várat magára, ám kapunk egy új trailert, amit ezerszer újranézhetünk a bemutatóig, sőt, teljes egészében meghallgathatjuk a film egyik eredeti betétdalát.
Vágólapra másolva!

Damien Chazelle (Whiplash) harmadik filmjének francia előzetese és a legutóbbi kedvcsináló képsorai között sok ugyan az átfedés, de számos új adalékot tudhatunk meg a szereplők útkereséséről, románcáról, sőt, még kárörvendésre is ad okot, ugyanis kiderül belőle, hogy nálunk majdnem egy hónappal korábban mutatják be a varázslatos musicalt, mint Franciaországban.

Láthatjuk például az előzetesben, hogy Gosling frusztrált zongoristája és a színészi meghallgatásokon kudarcot valló Stone megismerkedése nem olyan zökkenőmentes, mint eddig hittük: mielőtt egymásba habarodnának, a fiatal színésznő a középső ujjával mond velős véleményt a srác agresszív vezetési stílusáról.

Ryan Gosling és Emma Stone a Kaliforniai álom című filmben Forrás: Freeman Film

A szomorkás nyitány után kiszínesedik a világ – szó szerint, Chazelle bátran használ élénk Technicolor-színeket, az ibolyától a citromsárgáig –, a szereplők pedig elhatározzák, nem hagyják magukat korlátok közé szorítani. Bár úgy tűnik, Gosling karakterét megkísérti a siker, és álmai megvalósítása helyett John Legend modern felállású bandájával akar turnézni.

A csodás koreográfiákból és musicalbetétekből is elcsíphetünk új részleteket: irtó édes, ahogy a két főszereplő odébb csusszan a padon, míg a háttérben Los Angeles fényei szikráznak, de arra is kíváncsi leszek, hogyan játszik nyakba akasztható szintetizátorán a jampec Gosling.

Ryan Gosling gitárszintetizátorral a nyakában a Kaliforniai álomban Forrás: Freeman Film

Akit pedig az érdekel, milyen a két bűbájos sztár énekhangja, az meghallgathatja a City of Stars című, két és fél perces, egyszerű zongoraszólammal kísért duettet. Nem ők lesznek a filmtörténet legjobb énekesei, de nem is kell annak lenniük, bájosan esetlen a hangjuk, így is pillanatok alatt elvarázsolnak, főleg, ahogy el-elnevetik magukat a szám közben.

„A dal hangulata reményteli, de van benne egy nagy adag melankólia is – mesélte Chazelle állandó zeneszerzője, Justin Hurwitz a Varietynek. – A dúr és a moll hangnemek váltakozásával azt érzékeltettem, hogy az élet és Los Angeles néha nagyszerű élményekkel ajándékoz meg, máskor kevésbé csodálatos pillanatokat tartogat.”

Ryan Gosling új filmjétől mindenki eldobta az agyát

Tavaly és idén is egy olyan film nyerte az Oscar fődíját, amit a velencei fesztiválon mutattak be. Könnyen lehet, hogy ez a sorozat jövőre sem szakad meg, ugyanis a Kaliforniai álom (La La Land) első vetítése óta elképesztően lelkes kritikák áradatában fürdik. Ryan Gosling és Emma Stone musicaljétől állítólag mindenki az egekbe emelkedik, és újult erővel kezd el örülni az életnek. Olvassa el, mennyire imádták a filmet!

A Kaliforniai álom december 29-én kerül a magyar mozikba, a filmzenét pedig bakeliten is ki fogják adni, és a City of Stars alapján máris megelőlegezem, hogy kötelező vétel lesz.