Vérfagyasztó a sorozatgyilkosos magyar thriller első előzetese

A martfűi rém
Vágólapra másolva!
Már eddig is nagyon vártuk A martfűi rém című sorozatgyilkosos thrillert, de a vérprofi előzetesét látva még izgatottabbak lettünk. Sopsits Árpád filmje novemberben érkezik a mozikba, a teaser előzetest először az Origo Filmklubon nézheti meg.
Vágólapra másolva!

A martfűi rém iszonyú hatásos, zaklatott hangvételű, a végére pedig durván felpörgő előzetese bővelkedik az emlékezetes képsorokban, és szereplőből is sokat vonultat fel. A rendőrtisztet játszó Bárnai Péter mellett a magyar filmek állandó, de megunhatatlan színésze, Anger Zsolt tesz meg mindent azért, hogy másodjára már az igazi gyilkost fogják el.

A legutóbb az Oscar-esélyes Mindenki című nagyszerű kisfilmben látott Szamosi Zsófia alakítja az ártatlanul elítélt férfi testvérét, ő kéri a nyomozás folytatására az Anger által játszott rendőrt. Kisvártatva annyira összemelegednek, hogy egy íróasztalon esnek egymásnak vad smárolás közepette.

Anger Zsolt és Szamosi Zsófia A martfűi rém előzetesében Forrás: Big Bang Média

Sopsits Árpád pszichothrillere a martfűi rém történetét meséli el, aki 1957-től az 1967-es elfogásáig hat nőt támadott meg – legalábbis ennyit sikerült rábizonyítani. A sorozatgyilkos esete a magyar igazságszolgáltatás egyik nagy szégyene, ugyanis a valódi elkövető helyett egy ártatlan férfit börtönöztek be, aki 11 évet töltött a rács mögött.

„Rózsaszín, virágmintás szoknya, világos blúz, hosszú barna hajú kislány!” – ordítja Bárnai Péter a vasúti sín mellett felsorakozó, az egyik áldozat keresésére indult csoportnak. Pár másodperc múlva már láthatjuk is a „kislány”-t, ahogy előbb a gyilkos fojtogatja, majd ahogy élettelenül elmerül a vízben.

Hajduk Károly A martfűi rém című filmben Forrás: Big Bang Média

Balsai Móni (Liza, a rókatündér) lesz a rém felesége, az áldozatok közül Sztarenki Dóra (Terápia) kapja a legtöbb időt a trailerben, előbb nyugtalanul néz maga mögé a sötétben, majd a víz alatt láthatjuk fuldokolni.

Móga Piroska (A Viszkis) egy gépírónőt játszik, akinek valójában nem vágnak egy baltát a fejébe, csak rekonstruálják a segítségével az egyik gyilkosságot. Maga a martfűi rém csak pár pillanatra bukkan fel az előzetesben, a 18. másodpercnél például láthatjuk, ahogy éppen lecsap.

Móga Piroska A martfűi rém című filmben Forrás: Big Bang Média

Az előzetes mindent felvonultat, amit egy kosztümös krimitől csak elvárhatunk: csavaros bűnesetet, összetört emberi sorsokat, brutális gyilkosságokat, elhivatott nyomozópárost és a szocializmus időszakát érzékletesen megjelenítő korrajzot. Most már a filmtől sem fogjuk kevesebbel beérni.

A martfűi rém világpremierjét az október 7-én kezdődő varsói filmfesztiválon tartják, a magyar mozik november 10-től vetítik majd, addig is érdemes bekövetni a film hivatalos Facebook-oldalát.