Scarlett Johansson sci-fije brutálisan jól néz ki

Ghost in the Shell
Vágólapra másolva!
Egyszerre öt részlettel leptek meg minket a Ghost In The Shell - Páncélba zárt szellem című japán anime élő szereplős, amerikai változatának a készítői. Scarlett Johansson vezetéket húz ki a gerincéből, és szeplős nőt simogat.
Vágólapra másolva!

A 2017-ben debütáló filmben a haját feketére festett Scarlett Johansson játssza a legtöbbször őrnagynak szólított kiborgot, aki a Section 9 névre hallgató különítmény tagjaként cyberterroristák ellen küzd a jövőben.

Scarlett Johansson a Ghost In The Shell című filmben Forrás: Paramount

Az 1995-ben megjelent anime jelentőségét nem lehet eltúlozni, nagyon is hihető jövőképet festett le, amelyben az internet már mindent behálóz, a nyomozás apropóján egzisztencialista kérdéseket fejtegetett az ember mibenlétéről, a néhány évvel később megjelent Mátrix-ban pedig konkrét képek köszöntek vissza a Ghost In The Shell-ből. Van tehát hova felnőnie a 2017-es filmnek.

Az első videóban egy piros köpenyes, maszkos alak lépeget egy üvegpadlós folyosón nyugtalanító hangeffektek kíséretében.

Most kicsit előreszaladok, de a kiadott részletek alapján annyi talán már megkockáztatható, hogy az amerikai változat is jól fog kinézni. De vajon lesz-e benne bármilyen friss gondolat, ami arra utal, hogy már több mint húsz év eltelt a japán anime óta, és sokat változott a világ, vagy megelégszik a film az eredeti mű újrajátszásával?

A második videóban már maga a főszereplő is feltűnik, és egy vezetéket húz ki a gerincéből. A cyberpunk hangulathoz elengedhetetlen, hogy a jövő emberei a saját testüket is hálózathoz kapcsolják.

A következő videóban Johansson egy szeplős nőt simogat, úgy tűnik, hogy mindkettejüket nagyon érdekli a másik.

Kitano Takesi, legendás japán színész játssza a Section 9 vezetőjét, és őt is megnézhetjük, ahogy elsüti a fegyverét.

Az utolsó részletben ismét az Őrnagyot láthatjuk, ahogy a fegyverét előreszegezve, remegő kézzel közelít egy furcsa, transzba esett tagokból álló gyülekezet felé. Ez az öt, komor hangulatot árasztó részlet arra mindenképpen jó volt, hogy elkezdett komolyan érdekelni minket a film. A belső, klausztrofóbiát könnyedén előhívó terekből már láttunk eleget, most arra várunk, hogy a külső helyszínekből is kapjunk egy kis ízelítőt, hadd lássuk, hogyan képzelik el a jövő városait.

Az eddig felsorolt színészeken kívül Michael Pitt és a nemrég Miskolcon járt Juliette Binoche is szerepelni fog a Ghost In The Shell-ben, amelyet a Hófehér és a Vadász-t jegyző Rupert Sanders rendezett, és amelyet március 31-én mutatnak be az amerikai mozik.