A szürke ötven árnyalata sztárja Magyarországra jön

Jamie Dornan A szürke ötven árnyalata című filmben
8. hely: Christian Grey (A szürke ötven árnyalata) - 2,2 milliárd dollár
Vágólapra másolva!
Jelenleg Harrison Ford, Ryan Gosling és Jared Leto forgat Magyarországon, és jövőre sem fogunk sztárok nélkül maradni. Nemrég derült ki, hogy Budapestre jön Jennifer Lawrence, most pedig A szürke ötven árnyalata sztárjáról írják azt, hogy beszállt egy olyan filmbe, ami januártól Budapesten forog. Jamie Dornan a Robin Hood-legenda legújabb feldolgozásában egy forrófejű fickót fog játszani, akinek a felesége beleszeret az íjász hősbe. 
Vágólapra másolva!

Januárban Budapesten kezdik el forgatni a Robin Hood-legenda legújabb filmfeldolgozását, amiben szerepelni fog A szürke ötven árnyalata Christian Grey-e, Jamie Dornan is – tudtuk meg a The Hollwood Reporter cikkéből. A rajongók tuti, hogy a nyíllal mesterien bánó hős szerepét adtak volna neki, ő azonban Skarlát Willt fogja eljátszani, az erdőben bujkáló társaság forrófejű, kiválóan vívó tagját.

Jamie Dornan A szürke ötven árnyalata című filmben Forrás: UIP Dunafilm

A Kevin Costner főszereplésével készült 1991-es verzióban Christian Slater formálta meg a karaktert, és ahogy huszonöt éve, úgy most sem fogja bírni egymást Robin Hood és Skarlát Will. A legújabb változatban Marian miatt vesznek majd össze, aki Will feleségeként Robinba lesz szerelmes.

Szexuális feszültség tehát ebben a Jamie Dornan-filmben is lesz, de kikötözni maximum a nottinghami bíró emberei fogják a felkelőket.

A Robin Hood: Origins a címe alapján (Robin Hood: Kezdetek) eredettörténet lesz, és júliusban még úgy volt, hogy Horvátországban forgatják a Leonardo DiCaprio produceri közreműködésével készülő kalandfilmet. A The Hollywood Reporter friss cikkében azonban már egyedül Budapest szerepel forgatási helyszínként.

A klasszikus történet életszerűbbnek szánt feldolgozásában a Kingsman: A titkos szolgálat Tökijeként megismert Taron Egerton alakítja a címszerepet, az Oscar-díjas Jamie Foxx lesz Kicsi John, Mariont pedig Bono lánya, Eve Hewson játssza, akit mostanában A sebész című tévésorozatban láthattunk, illetve Tom Hanks lányaként a Kémek hídjá-ban.

Taron Egerton és Eve Hewson Forrás: AFP

Hiába volt hatalmas pénzügyi siker A szürke ötven árnyalata, Dornan karrierje egyelőre nem indult be tőle különösebben. Az erotikus film óta szerepelt egy második világháborús thrillerben, az Anthropoid-ban, ami Amerikában megbukott, Magyarországon pedig be sem mutatták.

A Kongóban játszódó, szintén háborús történetet elmesélő The Siege of Jadotville-t szeptemberben megfuttatják a brit és az ír mozikban, aztán októbertől a Netflixen lesz látható. Ne legyen igazunk, de ez a film sem tűnik nagy durranásnak. A Robin Hood: Origins lesz az első nagy költségvetésű produkció, amiben szerepet kapott.

Egy kis Robin Hood-történelem

Az elmúlt bő száz évben számos alkalommal feldolgozták Robin Hood történetét, mi most csak a legismertebb változatokat idézzük fel. Az 1938-as, Kertész Mihály által társrendezőként jegyzett verzióban Errol Flynn játszotta az igazság bajnokát, az 1970-es olasz, hazánkban nagyon kedvelt Robin Hood, a tüzes íjász-ban Giuliano Gemma küzdött meg Nottingham bírájával, a kilencvenes évek elején pedig három verzió is készült.

Fent: Robin Hood kalandjai (1938), Robin Hood a tolvajok fejedelme (1991); Lent: Robin Hood (1991), Robin Hood – A fuszeklik fejedelme (1993) Forrás: Mokép, InterCom

A fentebb már említett Robin Hood, a tolvajok fejedelme Kevin Costnerrel, az eredetileg tévéfilmnek készült Robin Hood, amelyben Patrick Bergin játszotta a hőst, Uma Thurman pedig Mariont, a Mel Brooks által rendezett Robin Hood, a fuszeklik fejedelme című paródiában pedig Cary Elwes nevettette meg a nézőket.

Alan Doyle, Kevin Durand, Russell Crowe és Scott Grimes a Robin Hood című filmben Forrás: InterCom

Legutóbb Ridley Scott csinált filmet a tolvaj hősről, a 2010-es Robin Hood-ban Russell Crowe a címszereplőt, Cate Blanchett Mariont, a Vészhelyzet-ből ismert Scott Grimes pedig Skarlát Willt formálta meg. Will kihagyhatatlan része a Robin Hood-filmeknek, legalábbis az általunk felsorolt alkotások mindegyikében feltűnt a karakter.