Jennifer Lawrence Magyarországra jön

Jennifer Lawrence
Vágólapra másolva!
Sok hazai Éhezők viadala-rajongóból fog most feltörni egy boldog sikoly: Jennifer Lawrence jövőre Magyarországon forgat majd egy napjainkban játszódó kémfilmet. Vlagyimir Putyin szexi titkosügynökeként lendül majd harcba a Red Sparrow-ban, a CIA ügynökét játszó Joel Edgertonból kell kiszednie egy magas rangú tégla nevét, és ehhez a testét fogja fegyverként használni. Jelenleg Harrison Ford tart biciklis országjárást Magyarországon, előre izgulunk, hogy a közvetlen, hülyülésre mindig kapható Oscar-díjas sztár vajon mivel fogja meglepni a magyarokat.
Vágólapra másolva!

Több, a produkcióhoz közel álló forrástól tudta meg az Origo, hogy az Oscar-díjas Jennifer Lawrence a jövő év elején Magyarországon forgatja majd a Red Sparrow (Vörös veréb) című kémfilmet. A világsikerű Az éhezők viadala-sorozat sztárja ezúttal egy orosz ügynököt játszik el, aki balett-táncosból vált Vlagyimir Putyin titkosszolgálatának egyik legjobb kémjévé. Dominika Egorovát a csábítás művészetére képezték ki, akinek egy fiatal és ambiciózus CIA-tisztet kell most az ujja köré csavarnia.

Jennifer Lawrence múlt decemberben a Joy című filmje New York-i premierjén Forrás:AFP

Joel Edgerton játssza majd Egorova célpontját, az amerikai Nathaniel Nasht, aki az Animal Kingdom - A rettegés birodalma című kőkemény ausztrál gengszterfilmmel vált keresett színésszé. A Warrior - A végső menet-ben Tom Hardy testvérét formálta meg, szerepelt A nagy Gatsy-ben és az Exodus: Istenek és királyok című bibliai eposzban, és tavaly a magyar mozikban is bemutatták első rendezését, Az ajándék című thrillert.

Joel Edgerton idén májusban a cannes-i filmfesztiválon Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

A férfi fontos titok tudója, ő a tartótisztje MARBLE-nek, az orosz titkosszolgálatba beépült magas rangú téglának. A fordulatokkal és átverésekkel teli történetet tovább bonyolítja, hogy a két kém vonzódni kezd egymáshoz, és ezzel a karrierjük mellett az életüket is veszélybe sodorják. Egorovát az akarata ellenére választották ki a testét fegyverként használó kémnek, így most úgy dönt, hogy bosszút áll lelketlen főnökein, és kettős életbe kezd.

A Red Sparrow Jason Matthews 2013-ban kiadott, azonos című bestsellerén alapul. Matthews harminchárom éven át dolgozott a CIA kötelékében, számos külföldi állomás vezetője volt, kelet-európai, közel-keleti és Karib-térségi műveletekben is részt vett, John Le Carréhoz hasonlóan ő is a saját élményeiből kiindulva foghatott neki a kémregénye megírásához. A könyvet a film jövő novemberi premieréhez időzítve fogja kiadni Magyarországon az Agave.

A Red Sparrow két kiadásának borítója Forrás: Simon & Schuster

A forgatás pontos idejét még nem lehet tudni, de a 2017. november 10-re bejelentett premierdátumból kiindulva legkésőbb 2017 elején el kell hogy kezdjenek forogni a kamerák. Azt azért kiderítettük, hogy másfél hónap múlva indul a film előkészítése hazánkban, és kisebb szerepekben magyar színészek is feltűnhetnek. Oroszország, Finnország, Görögország, Olaszország és az Egyesült Államok érintésével bomlik ki a Red Sparrow cselekménye.

Magyarország Oroszországot helyettesíthetné a legkönnyebben, de azok után, hogy az Inferno forgatásán Firenze és Isztambul helyett ugrott be Budapest, a Mentőexpedíció-ban pedig a kínai űrügynökség központját alakította a Művészetek Palotája, bármi elképzelhető.

A Művészetek Palotája a Mentőexpedíció című filmben Forrás: InterCom

Szeretnek amúgy kémfilmeket forgatni hazánkban, részben nálunk vették fel a Robert Redford és Brad Pitt főszereplésével készült Kémjátszmá-t, Jessica Chastain nálunk indult küldetésre Az adósság-ban, Melissa McCarthy és Jason Statham Budapest utcáin akciózott A kém-ben, legutóbb pedig Charlize Theron kedvéért alakították át a magyar fővárost a hidegháború miatt kettészakadt Berlinné.

Lawrence régi ismerősével fog Budapestre látogatni: a Red Sparrow rendezőjével, a névrokon Francis Lawrence-szel ez már a negyedik közös filmjük, a férfi három epizódját jegyezte a négy részből álló Az éhezők viadala-sorozatnak.

Jennifer Lawrence és Francis Lawrence Az éhezők viadala utolsó részének forgatásán Forrás: Lionsgate

Az éhezők viadala befejezése óta Jennifer Lawrence kerüli a franchise-okat, könnyen lehet, hogy az X-Men-sorozatból is kiszáll, helyettük inkább különálló filmekhez szerződik le. Legközelebb a decemberben érkező Az utazók (Passengers) című sci-fiben láthatjuk, amiben a huszonhat éves színésznő karrierje során először vállalt szexjelenetet: Chris Pratt-tel fog ágyba bújni egy űrhajón.

Chris Pratt és Jennifer Lawrence Az utazók című filmben Forrás: InterCom

A tartalomleírás alapján a Red Sparrow is nehezen képzelhető el szex nélkül, hiszen az orosz kém előbb csábítóként lép fel, majd pedig bajba sodorja magát azzal, hogy vonzódni kezd a férfihoz. Lawrence és Edgerton között minimum szikráznia kell a levegőnek ahhoz, hogy elhiggyük, a két kém kockára teszi az életét a tiltott kapcsolatuk folytatásáért.

Ha barátságos országunk Harrison Fordból is kihozta a közös szelfiken mosolygó, bolti eladók kávéscsészéjét elmosogató átlagembert, bizsergető elképzelni, hogy az egyik legközvetlenebb hollywoodi sztár hírében álló Jennifer Lawrence mekkorákat fog itt bandázni a magyarokkal.

Az utóbbi időben még a korábbi években megszokottnál is gyakrabban jelentek meg világsztárok Magyarországon: az év elején Charlize Theron forgatta nálunk a már említett The Coldest City című thrillert, a nyáron A Wall Street farkasá-ból és a Suicide Squad-ból ismert Margot Robbie szurkolt roséfröccsel a kezében a Szabadság téri Eb-közvetítések alatt, jelenleg pedig Harrison Ford tart biciklis országjárást, de a Szárnyas fejvadász 2-ben szintén játszó Ryan Gosling és Jared Leto is vegyült már a néppel. Nemsokára két újabb izgalmas nemzetközi produkció forgatása fog Magyarországon indulni, ezek részleteiről szintén elsőként fogunk beszámolni hamarosan.