A Kincsem kitért a Star Wars és a szadomazó útjából

Kincsem
Kincsem
Vágólapra másolva!
December helyett majd csak jövő márciusban mutatják be minden idők legdrágább magyar filmjét, a Kincsemet.
Vágólapra másolva!

A tavaly nyári forgatástól kezdve egészen mostanáig úgy volt, hogy idén decemberben kerül a mozikba a valaha készült legdrágább magyar film, a Kincsem. A kis híján hárommilliárd forintba került romantikus kalandfilm premierjét azonban most három hónappal eltolták, így csak jövő március közepén ülhetünk be a legendás magyar csodaló történetére.

Nagy Ervin a Kincsem című filmben Forrás: Szabó Adrienn / Fórum Hungary

A Kincsem időközben forgalmazót is váltott, az InterCom helyett a Fórum Hungary próbálja majd meg sikerre vinni a Filmalap eddigi legmerészebb vállalkozását. A bemutató időpontját amiatt csúsztathatták el, mert decemberben a legújabb Star Wars-filmmel, a Zsivány Egyes-sel kellett volna versenyeznie Nagy Ervin és Petrik Andrea párosának, ebbe a kockázatos ütközetbe pedig nem akart belemenni a forgalmazó (a Fórum Hungary hozza a Zsivány Egyes-t is).

Január holt szezon, februárt úgyis letarolja majd A szürke ötven árnyalata második része, így köthettek ki a március 16-i dátumnál, ami a nemzeti ünnep közelsége miatt is illik a Kincsem-hez.

Miről szól a Kincsem?

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodakanca. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, Von Oettingen bárót. A versenypályákon elért siker nem elég méltó visszavágás: Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

A Kincsem új premierdátumával az az izgalmas helyzet állhat elő, hogy rövid időn belül két nagyszabású filmalapos produkció követheti egymást a magyar mozikban. Ugyanis a legutolsó információk szerint valamikor 2017 első felében jön ki az állami szervezettől 900 millió forint gyártási támogatást kapott Budapest noir is. Bár az lenne a legizgalmasabb, ha a két film egymással mérkőzne meg, de ezt a lehetőséget kizárhatjuk. A Kincsem és a harmincas években játszódó krimi előzékenyen ki fog térni egymás útjából.

Nagy Ervin és Petrik Andrea a Kincsem című filmben Forrás: Szabó Adrienn / Fórum Hungary

Aki képet szeretne kapni az Osztrák-Magyar Monarchia idején játszódó Kincsem grandiózus látványvilágáról, annak a forgatási riportunk elolvasását javasoljuk, illetve előzetes híján pár másodperces részleteket nézhet meg a filmből. Az egyik nyúlfarknyi videóban egy lóversenybe pillanthatunk be, egy másikban pedig a heves vérmérsékletű grófot játszó Nagy Ervin készteti félénk szemlesütésre Petrik Andreát.

A Budapest noir-ból még nem adtak ki semmilyen mozgóképet, forgatási és jelenetfotók segítségével léphetünk át a háború előtti Budapest macskaköves utcáira, illetve nyithatunk be egy cigarettafüstös mulatóba vagy egy újság szerkesztőségébe.