Újabb színésznő jelentkezett be James Bond szerepére

Emilia Clarke
Vágólapra másolva!
Az X-akták sztárja, Gillian Anderson után egy újabb női jelentkező is akadt James Bond, vagyis ebben az esetben Jane Bond szerepére. Emilia Clarke Sárkányok Anyja néven is ismert karaktere egész jól elboldogul a Trónok harca kegyetlen világában, most a férfiközpontú James Bond-sorozatot formálná át radikálisan. Azt is közölte, kit szeretne maga mellé Bond-fiúnak.
Vágólapra másolva!

"Sok be nem teljesült álmom van még, nagyon szeretném Jane Bondot eljátszani" – árulta el a Daily Starnak a Trónok harca Daenerys Targaryenjeként ismert huszonkilenc éves színésznő. A Bond-lányok mintájára persze Bond-fiú is dukál a női titkosügynök mellé, Emilia Clarke-nak erre is van ötlete: Leonardo DiCaprio oldalán szeretne feszíteni a filmben.

Emilia Clarke a Trónok harca hatodik évadának premierén Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Ha kicsit is komolyan gondolja ezt a Trónok harca sztárja, akkor Barbara Broccoli producer ajtaján érdemes kopogtatnia. Sam Mendes közölte néhány napja, hogy az interneten hiába mozgolódnak a rajongótáborok, és emlegetik például sokat Idris Elbát vagy Tom Hiddlestont, a döntést úgyis a Bond-filmek producere fogja meghozni, és nem tartanak közvélemény-kutatást a témában.

A női James Bond-film ötlete amúgy nem most bukkant elő a semmiből, az MGM stúdió már többször is eljátszott a gondolattal. Legutóbb a Halj meg máskor-ban feltűnt Halle Berry kaphatott volna egy önálló filmet, de végül elvetették a tervet. Brosnan utolsó kalandja 007-esként gyengén sikerült, a tanulságokat levonva inkább már a merész irányváltással járó Daniel Craig-éra előkészítésén dolgozhattak.

Halle Berry a Halj meg máskor című filmben Forrás: InterCom

A női Bond persze még így is csak álmodozásnak tűnik, de ez a Guardiant nem gátolta meg abban, hogy közzétegye az ő jelöltjeit. Kate Winsletet tényleg el tudnánk képzelni szuperkémként, de a listából messze Emily Blunt tűnik a legihletettebb választásnak. Bármennyire is kedveljük Emilia Clarke-ot a Trónok harcá-ban, neki még előbb bizonyítani kellene egy-két nagyszabású popcornfilmben. Nem rajta múlott, de a Terminátor-filmje például borzasztó lett.

Hibákat mindenki követ el, ez alól az angol színésznő sem kivétel, aki egy rendkívül aranyos videóban figyelmezteti arra a tizennyolc éves önmagát, hogy milyen csalódások várnak rá, hogy ne stresszelje magát a súlya miatt, és biztosítja arról, hogy hiába mondanak neki mást, az álmai valóra válhatnak.

A Teen Vogue ötlete és a megvalósítás is bájos volt, de mi már ezt évekkel ezelőtt megcsináltuk az Origo Filmklubon, magyar színészeknek adtuk meg a lehetőséget, hogy harminc másodperes üzenetet küldhessenek a tizenhat éves önmaguknak.