Vágólapra másolva!
Ha minden úgy alakult, ahogy azt a kiadott részletek alapján megálmodtuk, akkor a Hurokból egy csavaros, egységes látványvilágú, a műfajhoz illő rideg, fémes színekkel operáló thriller kerekedett ki, amelynek az időkavarás és a szerelmi dráma adja meg a szükséges pluszt. Hogy beválik-e a jóslatunk, azt most mindenki másnál előbb leellenőrizheti. Válaszoljon a kérdésre, és ha a szerencse ön mellé áll, akkor két mozijegy üti a markát a Hurok premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Január végén megkérdeztük az Origo olvasóit, hogy melyik magyar filmet várják a legjobban. Meglepetésre nem a Kincsem című grandiózus történelmi kalandfilm kapta a legtöbb szavazatot, hanem a Hurok című alkotás, amelyet a rendezője „időkavarós thriller”-ként szeret emlegetni. Mi piszkálhatta fel ennyire az olvasók kíváncsiságát?

Száraz Dénes és Martinovics Dorina a Hurok című filmben Forrás: www.SandorFegyverneky.com/Www.Sandorfegyverneky.Com

Talán az, hogy a sci-fi műfajához egy-két kivételtől eltekintve nem nyúltak a magyar filmesek, most viszont jött Madarász Isti, és A lé meg a Lolá-t meg az Idétlen időkig-et emlegeti, amikor arra terelődik a szó, miképpen ugrál az időben a Hurok. Elmondása szerint lesz olyan bonyolult a történet, mint amilyen a Vissza a jövőbe 2-é volt, de aki az Eredet-et követni tudta, annak a Hurok-kal sem lesz problémája.

A pörgős, profin összerakott előzetes is reményt keltő: már ennek a pár perces kedvcsinálónak az alapján is biztosra mondható, hogy Anger Zsolt lenyűgöző lesz gonoszként, még egy macskát is simogat, mintha valami James Bond-filmből szalasztották volna. Madarász az akciójelenetekbe is nagy energiát fektetett, brutális gázolásokról, bonyolult, daruval megoldott kaszkadőrmutatványról, matchboxokkal modellezett, csak egyszer felvehető csúcsjelenetről mesélt a kaszkadőrszakértő társaságában a Hurok werkvideójában.

Az akciófilmes és a sci-fi vonulat mellett azt ígéri a rendező, hogy a Hurok valahol mélyen egy szerelmi történet lesz, amelyben az illegális gyógyszerkészítmények csempészésével foglalkozó, Száraz Dénes által megformált főszereplő lehetőséget kap, hogy helyrehozza elszúrt életét. Rossz döntései következtében a barátnője meghal, de aztán úgy csavarodik a történet, hogy újból és újból lehetősége nyílik megmenteni a nő életét.

Száraz Dénes és Martinovics Dorina a Hurok című filmben Forrás: www.SandorFegyverneky.com/Www.Sandorfegyverneky.Com

A férfi fut, izzad, erőlködik, a barátnőjét alakító Martinovics Dorina pedig azt veti oda neki, hogy „még mindig nem szeretsz eléggé”. Az előzetes legerősebb pillanata alapján lesz itt komoly emberi dráma is.

Ha szeretné megtekinteni a Hurok című filmet az Origo Filmklub április 13-i vetítésén, nem kell mást tennie, mint megválaszolni az alábbi kérdést, és a helyes választ a lakcímével együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya "Hurok" legyen, egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Madarász Isti Rejtő Jenő életművét vette alapul A fekete múmia átka című tévéfilmjében.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt április 13-án, szerdán 19 órára a Westend moziba:

Bagdi Enikő, Bajtay Bea, Bakos Pál, Balla Boglárka, Bánszki Éva, Bathó László, Becságh Dániel, Besze Csilla, Bogó Ferencné, Bogya Eszter, Cucz Nikoletta, Cziráki Dóra, Csernák Zsuzsa, Deák Katalin, Dely Anna, Fáber Ágoston, Farkas Boglárka, Fáy Eszter, Fehér Tibor, Flórián Károly, Gál Éva, Gárdonyi Pál, Gáspár László, Gibizer Dávid, Gombos Csilla, Hagymássy Gábor, Halmai Gabor, Hámori Betti, Hangyási Zoltán, Hegyesi Rita, Horvai Anna, Horváth Ildikó, Horváth Tibor, Jankó Andrea, Judit Kóthay, Juhász Brigitta, Kádi Fanni, Karner Anett, Kata Tamás, Kerczáné Kánya Erika, Királymezei Richard, Kotálik Judit, Kovács Albert, Kovács-Győrffy Éva, Kozma Gréta, Kramarics Áron, Krausz Kristóf, Kudar Gábor, Kun-Bartos Dóri, Labundy Dávid, Laczkó Gergő, Madroszkiewicz Kristóf, Maros Lilla, Micsutka Sándor, Molnár Szilárd, Nagy Annamária, Nagy Csaba, Nagy-Vonnák Éva, Nemes Attila, Németh Tamara, Nyáry László, Ori Peter, Pál István, Pappné Bácsalmásy Rita, Petricskó Mariann, Polster Erika, Potoczki Erika, Rácz Adrienn, Reszler Gergely, Ribiánszky Péter, Rigó Béla, Sebe Kata, Simon Gábor, Sólyomfi Tamás, Soós Eszter, Stippingerné Sipos Éva, Susztár Zoltán, Szabó Béla, Szakács István, Szőke József, Szőnyi András, Tábi Attila, Takács Gellért, Tihanyi Attila, Tóth Balázs, Török Bettina, Tyutyunkov Mária, Varga István Zoltán, Varga Zsófia, Vecsey Bálint, Vincze Judit, Zakariás János, Zalai Péter, Zwickl Adél

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szontyolodj el, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!