Irtó vagány az új Pókember-film első előzetese

Pókember - Hazatérés
Vágólapra másolva!
Két felemásra sikeredett hollywoodi próbálkozás után úgy tűnik, végre jó kezekbe került a hálószövő szuperhős. A figura Tom Holland által játszott tinédzserkori verziója már az Amerikai Kapitány: Polgárháborúban is nagyon szimpatikus volt, a jövő júliusban érkező saját filmjében pedig az utolsó kétkedőket is meg fogja győzni. Itt van a Pókember - Hazatérés előzetese, mindjárt kettő is!
Vágólapra másolva!

Szerdán már kaptunk belőle egy nyúlfarknyi ízelítőt, pénteken pedig rögtön két előzetes futott be a 2017 nyarára időzített Pókember - Hazatérés-hez, amiben a húszéves Tom Holland (A lehetetlen, A tenger szívében) ölti magára a világ egyik legnépszerűbb szuperhősének piros-kék kosztümét.

A tinédzserkorú Pókember persze már ismerős lehet a nézők számára, hiszen a karaktert már az Amerika Kapitány: Polgárháború-ban bevezették a Marvel-univerzumba. A titokban szuperhősködő Peter Parkert mindenki kedvenc Vasembere, Tony Stark (Robert Downey Jr.) vette szárnyai alá, megajándékozta egy vagány rucival, majd a nagyszájú hálószövő azonnal részt is vehetett a Bosszúállók nagy reptéri pofozkodásában.

Pókember az Amerika Kapitány: Polgárháború című filmben Forrás: Forum Hungary

A Pókember - Hazatérés ezt követően veszi fel a fonalat, és az amerikai előzetes tanulsága szerint Tony továbbra is mentorként vesz részt Peter Parker életében, miközben a srác egyaránt igyekszik helyt állni a suliban és New York utcáin szuperhősként. A két percnél is hosszabb kedvcsináló igyekszik kidomborítani a humoros gimis vonalat, de feltűnik a film főellenfele, a Michael Keaton alakította Keselyű is, akit egy mechanikus szárnyakkal felszerelt spéci ruhában keseríti meg hősünk életét.

A valamivel pörgősebb és drámaibb nemzetközi előzetes a középsulis Peter helyett már sokkal inkább a falmászó szuperhősre koncentrál, előkerül a Pókember életét meghatározó felelősségtudat, és itt egy villanásra megjelenik a film egy másik ellenfele, a falmászóra buszt "hajító" Sokkoló is.

Pókember karaktere először 1962-ben bukkant fel a Marvel kiadó képregényeiben, majd néhány felejthető tévéfilm után 2002-ben hálóhintázott be a mozikba, akkor még Tobey Maguire alakításában.

A Sam Raimi rendezte Pókember és Pókember 2 anyagilag pompásan muzsikáltak, imádta őket a kritika és a nézők jelentős része is, ám a Venomot is felvonultató, kifejezetten kínos harmadik rész után a Sony nem adott zöld lámpát egy újabb folytatásnak. Ehelyett 2012-ben érkezett egy reboot A csodálatos Pókember címmel, Andrew Garfielddel a főszerepben.

Tobey Maguire a Pókember 3-ban és Andrew Garfield A csodálatos Pókemberben Forrás: InterCom

Az eredettörténetet újramesélő második nekifutás már koránt sem volt olyan sikeres, mint a Raimi-féle képregényadaptációk, ám ennek ellenére 2014-ben érkezett egy második rész, ami szintén vegyes fogadtatásra talált, és a bevételt illetően sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Pókember-filmek jogait birtokló Sony ezután döntött úgy, hogy szövetségre lép a sikert sikerre halmozó Marvel Stúdióval, és 2015-ben bejelentették, hogy Pókember "hazatér" a Marvel filmes univerzumába.

Ennek volt az első állomása az idén májusban debütált Amerika Kapitány: Polgárháború, 2017. július 6-án pedig érkezik a Pókember - Hazatérés, amiben a középiskolás Peter Parker csap szét a New Yorkot fenyegtő szuperbűnözők között.