Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Nézze meg premier előtt az életéért küzdő Leonardo DiCapriót!

A visszatérő
Vágólapra másolva!
Ha szeretné látni, hogyan harcol egy medvével, hogyan küzd a túlélésért a vadonban Leonardo DiCaprio, játsszon velünk, és jegyet nyerhet A visszatérő című film premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Sokat cikkeztünk már arról, hogy milyen nehézségéket kellett kiállnia Leonardo DiCapriónak és az egész stábnak A visszatérő forgatásakor. A fagyoskodós, bölénymájevős történetek felcsigázzák a kíváncsiságot, önmagukban is érdekesek, de nem szabad elfelejteni, hogy a film nem a forgatási körülmények miatt lesz jó vagy rossz.

Leonardo DiCaprio A visszatérő című filmben Forrás: Fórum Hungary

Most végre mindenki maga eldöntheti, hogy A visszatérő-be tényleg annyi kíméletlenség és nyers erő szorult-e, mint ahogy azt a kiadott beszámolók és interjúk sugallták.

A cím a főszereplő csodával határos megmenekülésére utal: Hugh Glass prémvadászt egy már most legendássá vált jelenetben megtépi egy medve a vadonban, majd a sebesült férfit magára hagyják a társai, akik közül Tom Hardy karaktere tűnik a leggonoszabbnak. Glass azonban nem hal meg, hanem bosszút fogad és az őt cserbenhagyó társai után ered.

Alejandro González Inárritu rendező és Emmanuel Lubezki operatőr a Birdman-ben dolgozott először együtt, és egy sajátos virtuóz filmnyelvet fejlesztettek ki az életközepi válság, illetve a színházi sürgés-forgásának ábrázolására. A visszatérő-höz is egy lenyűgöző képi világot találtak ki és valósítottak meg.

A minél nagyobb valószerűség érdekében a kanadai Sziklás-hegységben, illetve Patagóniában forgattak, és csak természetes fényt használtak. Ezért tűnnek homályosnak, fakónak és szürkének a képek, szóval pontosan olyannak, ahogy ezek a hegyi tájak kinézhetnek télen.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Emmanuel Lubezki operatőr Az ember gyermekéért nem nyert Oscar-díjat.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt január 12-én, kedden 19 órára a Mammut moziba.

Baán Viktor, Bablena Eszter, Balogh Botond, Bérdi Márk, Bonczföldi Krisztián, Buzási Balázs, Csollák Dezső, Derzsi Gábor, Dovecz András, Drégelyvári Anna, Édes Gábor, Effenpergel Veronika, Eszes Borbála, Fancsali Barnabás, Furka Dániel, Fűri Sebestyén, Gacsályi Dénes, Gurisatti Mariann, Havalda Eszter, Horváth Ákos, Juhász Dalma, Karlovics Zsolt, Kormos Márton, Kováts Zsolt, Létai János, Ludasi Zsuzsanna, Minich Réka, Mizserné Váradi Anikó, Molnár Szilárd, Nagy Richárd, Orosz Péter, Pál István, Petrik Ottó, Rigó Béla

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről