Egyetlen nap alatt 11 ezer francia ült be a Saul fiára

Saul fia
Vágólapra másolva!
Szerdán mutatták be Franciaországban a Saul fia című magyar filmet. Nemes Jeles László cannes-i nagydíjas alkotását országszerte 151 moziban vetítik, ezen belül Párizsban 31-ben. Az első napi adatok alapján bombasikernek ígérkezik a film. Nézzük részletesen a számokat a CBO Box Office adatai alapján!
Vágólapra másolva!

Első vetítések

Franciaországban közzé szokták tenni az új bemutatók napi első vetítéseinek eredményeit is, legalábbis a párizsi mozikét rendszeresen. A Saul fiá-t szerdán délelőtt 18 fővárosi moziban kezdték el adni, és ezekre a vetítésekre összesen 1166 ember ült be.

Röhrig Géza a Saul fia című filmben Forrás: Mozinet

Ezzel a Saul fia a toplista első helyét szerezte meg, megelőzve Bradley Cooper szintén aznap debütáló Az ételművész című szakácsos filmjét, illetve az En Mai fais ce qu’il te plait című hazai történelmi drámát. Azaz a szerdán délelőtt új filmre áhítozó párizsiak legtöbbje Nemes Jeles alkotását választotta.

Szerdai első vetítések Párizsban

1. Saul fia - 1166 néző
2. Az ételművész - 903 néző
3. En Mai fais ce qu il te plait - 554 néző

Első nap

Az országos adatokat nézve az első napot 11 022 nézővel zárta a magyar holokausztdráma, ezzel

szerdán a Saul fia volt az ötödik legnézettebb új film Franciaországban.

Összehasonlításképpen érdemes megjegyezni, hogy a francia mozikban utoljára bemutatott magyar filmre, a szintén Cannes-ban díjazott Fehér Isten-re 2 551-en ültek be a nyitónapján tavaly decemberben, illetve hogy Magyarországon a Saul fiá-ra az első hétvégéjén összesen 10 541 jegyet váltottak. Tehát

Franciaországban egy nap alatt többen nézték meg a Saul fiát, mint nálunk négy nap alatt.

A legnézettebb új filmek a francia mozikban szerdán

1. Az ételművész - 27 546 néző (296 moziban)
2. En Mai fais ce qu il te plait - 21 565 néző (362 moziban)
3. Nous trois ou rien - 20 666 néző (231 moziban)
4. La Dernière leçon - 17 568 néző (261 moziban)
5. Saul fia - 11 022 néző (151 moziban)

Hány néző jöhet össze az első hétvégén?

Próbáljunk meg úgy megsaccolni a Saul fia nyitóhétvégi nézőszámát, hogy megnézünk egy olyan filmet a múlt hétről, amit hasonló számú moziban mutattak be, és hasonló számú ember nézte meg az első napján.

Emma Watson és Ethan Hawke a Regression című filmben Forrás: TWC-Dimension

Ez az Emma Watson és Ethan Hawke főszereplésével készült Regression lesz, amit 160 moziban kezdtek el adni, 14 864-an ültek be rá múlt szerdán, az első hétvégéjén pedig összesen 74 308 nézőt gyűjtött be. Egy gyors keresztbeszorzás és osztás után ki is jön, hogy

a Saul fia ez első franciaországi hétvégéjén várhatóan 55 ezer nézőt fog vonzani.

Hogy ez valóban így történik-e majd, arról hétfőn fogunk beszámolni.

Már 90 ezer magyar borzongta végig a Saul fiát

A kíméletlen, megrázó és kompromisszummentes holokausztfilm nézőszám tekintetében már lehagyta a Swing című maximálisan közönségbarát musicalt is, így jelenleg a Saul fia a Vajna-korszak ötödik legsikeresebb filmje a Coming out, a Liza, a rókatündér, az Argo 2 és a Megdönteni Hajnal Tímeát után. Olvasson a Saul fia hazai sikeréről!