Nézze meg Matt Damon nálunk forgatott sci-fijét!

Mentőexpedíció
Vágólapra másolva!
Ha kíváncsi, mivel üti el az idejét Matt Damon a Marson krumplitermesztésen kívül, és át akarja élni, milyen lehet egyedül egy másik bolygón ragadni, játsszon velünk, és jegyet nyerhet a részben Magyarországon forgatott Mentőexpedíció premier előtti 3D-s vetítésére.
Vágólapra másolva!

Ridley Scott (A nyolcadik utas: a halál, Prometheus) legújabb bolygóközi kalandja sokunk agyában már örökre azzal a címmel fog megmaradni, hogy A marsi. A magyar mozikba Mentőexpedíció címmel kerülő filmnek ugyanis volt egy fontos előzménye, az először még magánkiadásban megjelentett A marsi című regény, amely sok más ország mellett nálunk is sokak kedvelt olvasmánya lett.

Matt Damon a Mentőexpedíció című filmben Forrás: InterCom

A könyvnek és a filmnek Mark Whatney (Matt Damon) űrhajós - eredeti szakmája szerint botanikus – a főszereplője, aki egy balul elsült Mars-expedíció után egyedül marad a vörös bolygón. Túlélése érdekében krumplitermesztésbe fog, és elkeseredetten próbál kapcsolatba lépni a földiekkel, hogy tudassa velünk, ő bizony még életben van.

A Mentőexpedíció tulajdonképpen egy 21. századi Robinson Crusoe-történet, melyben végig együtt lélegezhetünk a Mars - feltételezhetően - egyetlen lakójával, láthatjuk kiborulásait, csodálhatjuk elképesztő kitartását és nevethetünk szarkasztikus humorán. A sci-fikért lelkesedő, programozóként dolgozó Andy Weir íróhoz hasonlóan (a Warcraft 2 fejlesztésében és részt vett) Mark Whatney is egy igazi geek, akinek a fanyar, de ezzel együtt optimista világlátásával nagyon könnyű szimpatizálni.

A történet két szálon fut, így nem csupán Matt Damont bámulhatjuk majd a filmben, hanem Hollywood színe-java is felvonul benne. Jessica Chastain, Kate Mara, Michael Pena, Sebastian Stan és Aksel Hennie alakítják az űrhajó nemzetközi legénységét, a Földről pedig többek között Kristen Wiig, Jeff Daniels és Chiwetel Ejiofor tesz meg mindent Whatney túléléséért.

A Mentőexpedíció-t túlnyomórészt Magyarországon forgatták, a marsi külső felvételeket a jordániai sivatagban rögzítették, ahol a hatvanas években az Arábiai Lawrence is forgott. Damon amúgy egy új alműfajt is kitalált a filmhez: a krumplipornót. És tényleg nehéz lenne ennél jobb kategóriába beleszuszakolni, tekintettel arra, hogy milyen fontos szerepet tölt is be ez a haszonnövény a Mentőexpedíció-ban.

Matt Damon, Jessica Chastain, Sebastian Stan, Kate Mara és Aksel Hennie a Mentőexpedíció című filmben Forrás: InterCom

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

A felsorolt budapesti épületek közül a Bálnában forgatott a Mentőexpedíció stábja.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt szeptember 29-én, kedden 19 órára az Aréna moziba.

Bak Sándor, Czerovszki Dániel, Deák József, Demecs István, Erdős Tamás, Erős János, Fekete Klára, Gömbös Máté, Gráncsa András György, Halacsy Márton, Hoffer János, Horváth Ilona, Huszti Szabolcs, Jakubecz György, Jankovics Péter, Kaposi Judit, Kotálik Judit, Markovicsné Tauber Éva, Nagy András, Nyakó Norbert, Országh Erika, Patkós Péter, Póra Szilárd, Rákóczi Edina, Ridavics Péter, Sándor Zoltán, Siegler Gábor, Siklósi Örs, Simon Péter, Szakos Dávid, Szurominé Dr. Korecz Andrea, Taskó Miklós, Vancsó Gergely, Varga István, Viszkok Sándor

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!