Cameron Diaz lett a legpocsékabb

A csajok bosszúja
Vágólapra másolva!
Cameron Diaznak és Kirk Cameronnak ítélték a legrosszabb színészi teljesítményért járó Arany Málna-díjat a hagyományosan az Oscar-díjkiosztó előestéjén tartott gálán. A Transformers 4 silányságát is elismerték. 
Vágólapra másolva!

Cameron Diaz a legrosszabb színésznőnek járó citromdíjat a Szexvideó (kritikánk) és A csajok bosszúja (kritikánk) című filmjeivel érdemelte ki, Kirk Cameron pedig a Saving Christmas című filmben nyújtott alakításával. A karácsonyi komédiának egyébként összesen négy díjat, köztük a legrosszabb filmnek és a legrosszabb forgatókönyvnek járót ítélte oda az Arany Málna Alapítvány mintegy 800 tagja. Diaz harmadik tavalyi filmje, az Annie a legbénább remake kategóriájában győzedelmeskedett.

A több mint egymilliárd dolláros bevételével a tavalyi év legnagyobb kasszasikerének számító Transformers: A kihalás kora (kritikánk) sem menekülhetett a citromdíjaktól. Michael Bay a legrosszabb rendezőnek, Kelsey Grammer pedig a legrosszabb mellékszereplőnek járó trófeát kapta. A szintén Bayhez kapcsolható Tini nindzsa teknőcök-filmből (kritikánk) Megan Fox rémes mellékszereplői alakítását díjazták.

Cameron Diaz és Kate Upton A csajok bosszúja című filmben Forrás: InterCom

Idén új kategóriával bővült az Arany Málna-díjak sora: a Redeemer Awarddal (Jóvátevő-díjjal) kitüntetett olyan, korábban citromdíjat kapott színész lehet, aki mostanában letért a gagyiság útjáról. A díjat idén Ben Affleck kapta, amiért Az Argo-akció (kritikánk) és a Holtodiglan (kritikánk) című filmekkel szépen rendbehozta a karrierjét. A jelöltek között volt Jennifer Aniston, Mike Myers, Keanu Reeves és Kristen Stewart is.