Nézze meg, hogyan nyírja ki az udvarlóit a rókatündér!

Liza, a rókatündér
Vágólapra másolva!
Ha szeretné látni, hogy a magát rókatündérnek képzelő Balsai Mónika hány férfi hulláján lép át, miközben a szerelmet keresi, játsszon velünk, és jegyet nyerhet a Liza, a rókatündér premier előtti vetítésére. 
Vágólapra másolva!

A hosszú várakozásnak vége. A Liza, a rókatündér volt az első film, amelynek a Filmalap gyártási támogatást ítélt. Már több mint két éve leforgatták, azóta kétszer is beválogattuk a legjobban várt hazai alkotások közé, és most végre már csak két hét választ el minket a premiertől. Mire föl ez a nagy reménykedés?

A Liza stilizált, korszakokat keverő látványvilága, titokzatos halálesetekkel tarkított története és kedvesen bohókás hangulata miatt messze elüt attól, amit az ember egy magyar filmről egyébként feltételez. Ebből akár egy nagy dolog is kisülhet. Aki jegyet nyer az Origo Filmklub vetítésére, elsők között újságolhatja majd el ismerőseinek, hogy megérte-e ennyit várni Lizá-ra.

Balsai Mónika és Schmied Zoltán a Liza, a rókatündér című filmben Forrás: A Company Hungary

Balsai Mónika egy visszahúzódó nőt alakít, aki tizenkét éven át ápolta a japán nagykövet özvegyét (Molnár Piroska) és egy elhunyt japán táncdalénekes kísértete az egyetlen barátja. Egyszer csak úgy dönt, hogy kimerészkedik zárt világából, és randizgatni kezd. A helyzete azonban csak még nehezebbé válik, ugyanis az udvarlói sorra elhaláloznak, ő pedig egyre jobban elhiszi magáról, hogy ő valójában egy japán démon, egy rókatündér.

A nyomozást Reviczky Gábor vezeti, aki az előzetes tanúsága szerint egyetlen szólást, közmondást sem képes befejezni. A Liza, a rókatündér-t Ujj Mészáros Károly rendezte, aki fekete vígjátéknak nevezte a filmjét, "amiben elég sok érzelem van. Ez egy felnőtteknek szóló mese."

Amikor kint jártunk a forgatáson, éppen egy fiktív, Mekk Burger nevű gyorsétteremben randizott Balsai Mónika, és egy nagy rakás szerencsétlenséget alakító Kovács Lehel. Hogy legyen hova elhelyezni a film, sokak szerint wesandersonos látványvilágát, ismét a rendezőtől idézünk: a Liza, a rókatündér "olyan Budapesten játszódik, ahol kapitalizmus van és 70-es évek".

* * *

Ha szeretné megtekinteni a Liza, a rókatündér című filmet az Origo Filmklub február 18-i vetítésén, nem kell mást tennie, mint megválaszolni az alábbi kérdést, s a helyes választ a lakcímével együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya "Liza, a rókatündér” legyen, egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Melyik Lars Von Trier-filmben mondja azt egy róka, hogy "a káosz uralkodik"?

A) Idióták
B) Antikrisztus
C) Melankólia

A helyes megfejtést beküldők közül kb. 40 játékost sorsolunk ki, akiket mozipartnerükkel együtt meghívunk az Arena mozi 15-ös termében február 18-án, szerdán 20 órakor kezdődő vetítésünkre. Az előadásra jegyet vásárolni nem lehet.

A játék egyfordulós, ideje: 2014. február 5. - február 16. A sorsolásra 2015. február 17-én kerül sor. A játékban az Origo Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a nyerteseket e-mailben értesítjük.

Amennyiben kérdés merült volna fel önben a játékkal kapcsolatban, azt itt felteheti.