Vágólapra másolva!
Az Aljas nyolcas-ra január 7-ig kell várnunk, de most megnézhetjük a téli western nyitójelenetét - képregény formájában. Az egymást követő képkockák rögtön megadják az alaphangulatot: dermesztően hideg van, a fejvadászok bizalmatlanul méregetik egymást és sűrű káromkodások közepette licitálnak egymásra, hogy kinek ér többet a zsákmánya. Ez már így is döbbenetesen izgalmas, de Kurt Russellel, Jennifer Jason Leigh-jel és Samuel L. Jackson és a csontig hatoló szél hangjával csak még jobb lesz.
Vágólapra másolva!

A Playboy oldalán jelent meg a stílusosan nyolc lapból álló képregény, amely az Aljas nyolcas nyitójelenetét meséli el. Postakocsi tör előre a téli zimankóban, amikor a holttesteken csücsülő Marquis Warren őrnagy (Samuel L. Jackson) megállítja a járművet. Fel szeretne kérezkedni, de ehhez a bizalmatlan John Ruthnak (Kurt Russell) is van egy-két keresetlen szava. Daisy Domergue-nek (Jennifer Jason Leigh) bilincs van a kezén, de ennél is nagyobb probléma számára, hogy egy fekete férfi akar beülni mellé.

Már ennyiből is tisztán látszik, hogy Tarantino vadnyugata is legalább olyan barátságtalan lesz, mint Sergio Leone világa, az ítéletidő mellett a pénzéhség és a fajgyűlölet is nehezíteni fogja a fogadóban összezárt karakterek életét. A képregényt Zach Meyer rajzolta.

Az Aljas nyolcas képregényváltozata Forrás: Zach Meyer

Kíváncsi a folytatásra? A legújabb előzetest itt nézheti meg. Az Aljas nyolcas-t december 25-én száz moziban kezdik el vetíteni Észak-Amerikában. Ez a változat hosszabb lesz, és a felújított 70 mm-es vetítőgépek segítségével teljes gyönyörűségükben fognak tündökölni Tarantino extraszéles kompozíciói. Magyarországra január 7-én ér el a film, sajnos mi kimaradunk a hosszabb változatból.