Ismerje meg a Mission: Impossible tündéri Lemezboltos Lányát!

Hermione Corfield
Vágólapra másolva!
Rögtön a Mission: Impossible - Titkos nemzet főcíme után egy lemezboltba tért be Ethan Hunt, ahol máris megtörtént a lehetetlen: Tom Cruise helyett egy ismeretlen szőke szépség vonta magára a figyelmünket. Bemutatjuk Hermione Corfieldet, aki húszévesen már Penélope Cruzzal szemezett, most Tom Cruise zenei igényeit elégíti ki, jövőre pedig be is futhat egy Alkonyatra kísértetiesen hasonlító természetfeletti tinirománccal.
Vágólapra másolva!

Tom Cruise nem vaktában tért be az üzletbe, egy dzsesszritkaságot keres. A boltban egy korát meghazudtolóan tájékozott eladólánnyal (Hermione Corfield) elegyedik szóba, szépen végigmennek a legendás előadók nevein (John Coltrane, Thelonious Monk, Shadow Wilson), és kisvártatva az is kiderül, hogy nem egy szimpla lemezbolti eladóval van dolgunk. Ez csupán álca, valójában ő is egy IMF-ügynök. A ritka bakelit volt a kód, amivel azonosították egymást, és ugyanez a lemez tartalmazza Ethan Hunt következő küldetését.

Sean Harris és Hermione Corfield a Mission: Impossible - Titkos nemzet forgatásán Forrás: UIP Dunafilm

Ez a hangulatos, egyetlen kémfilmből sem hiányzó jelenetet Corfield feltűnése és váratlan, drámai sorsa teszi emlékezetessé. Ahogy megláttam a moziban, rögtön érdekelni kezdett, hogy ki is ő valójában, és rögtön gyanús volt, hogy nem egy eladónő szerepére szerződtették. Túl tökéletesen festett ahhoz, hogy elhiggyem az álcáját.

Utánanéztem a színésznőnek, és nem is tévedtem nagyot: Hermione Corfieldet tizenöt évesen fedezték fel, ettől kezdve az iskola nyári szüneteiben fotózásokra járt, és modellként dolgozott. 2014-ben, húszévesen már ott tartott, hogy egy üdítő reklámfilmjében Penélope Cruz őt szúrta ki a bárpultnál, majd mindent bevetett, hogy elcsábítsa.

Rettentően büszke volt rá a helyi sajtó

Kevés cukibb dolog van annál, mint amikor valaki elindul a híressé válás útján, és először a helyi sajtó közöl róla lelkendező cikket. A Gloucestershire Echo 2013-ban lokálpatrióta büszkeséggel átitatott cikkben számolt be Corfield első címlapképéről, abból az apropóból, hogy az akkor tizenkilenc éves lány Gloucestershire megye Cirencester nevű településén nőtt fel.

Hermione Corfield a Tatler magazin címlapján Forrás: Tatler

Corfield a Tatler magazin 2013. áprilisi számának címlapján pózolt, és addig el sem hitte, hogy tényleg őt választották ki, míg meg nem látta magát egy ausztrál újságos standján. (A magazin megjelenésekor a szigetországot járta be hátizsákos turistaként.)

A cikkben elárulta, hogy nagyon szeretne színésznő lenni, vagy legalábbis a film vagy a színház világában dolgozni valamilyen minőségben.

Nem aggasztja a nagy korkülönbség

A színészi karrierről nemcsak álmokat szőtt, hanem tett is érte: a nagy presztízsű, New York-i Lee Strasberg Filmintézetben bővítette tudását. Első szerepét egy háromperces rövidfilmben játszotta el, amely a közösségi finanszírozással létrehozott 50 Kisses című szkeccsfilmhez készült. Minden egyes epizód egy Valentin-napi csók történetét meséli el.

A Colton’s Big Night című rövidfilmet fentebb megnézheti teljes egészében, amelyben egy tízéves kissrác pörög rá Corfieldre, méghozzá olyan elszántsággal, hogy a lenyűgözött bébiszitter nem is tud ellenállni a csokornyakkendőt viselő gyereknek.

Sherlock Holmes nyomozott utána

Első nagyjátékfilmjében ugyan csak egy aprócska szerepet kapott, de rögtön a leghíresebb magándetektív nyomozott utána. Pontosabban Holmes egyik kacifántos ügyének a hazug, filmes feldolgozásában tűnt fel. Nem érti, mit akar ez jelenteni? Rögtön megmagyarázom.

A Mr. Holmes című filmben már kilencvenhárom éves a magándetektív, és nagyon bosszantja, hogy a róla szóló művek eltorzítják a valóságot, és egy hazug legendát építenek az utolsó ügye köré. Ebben a fiktív filmben tűnik fel Hermione Corfield.

Már Magyarországon is búslakodott

Bármennyire is feltűnő jelenség volt a Mission: Impossible ötödik részében, a lemezboltos szerepnél nagyobb kell annál, hogy elkezdjenek kapkodni utána a rendezők és producerek. Ez talán már a Magyarországon forgatott Fallen 2016 elejére tervezett premierje után meg fog történni.

Hermione Corfield a budapesti Keleti pályaudvaron Forrás: Andreås Shaw Instagram

A film alapjául szolgáló könyv Fallen - Kitaszítva címmel jelent meg nálunk, és az Alkonyat-sorozathoz kísértetiesen hasonlít a története. Ennek a könyvnek is búslakodó, természetfeletti erőkkel rendelkező tinik a főszereplői, és itt is egy szerelmi háromszög tartja lendületben a cselekményt.

Hermione Corfield a Bajcsy-Zsilinszky utca és az Andrássy út sarkán Forrás: Andreås Shaw Instagram

Corfield nem a három főszerep egyikét fogja játszani, hanem a szerelmi történetnek helyszínt adó Sword and Cross bentlakásos iskola egyik új diákját, aki társaitól eltérően barátsággal viszonyul Luce Price-hoz, a gyilkossággal vádolt főszereplőhöz. Corfield karakterét Gabrielle Givensnek hívják a regényben, aki kinézetre az angyalok hagyományos ábrázolásaira hasonlít. Corfieldre valóban illik ez a leírás.

Hermione Corfield különösen angyali ezen a képen Forrás: Fallen

Artúr királyt csábítja el legközelebb

A huszonegy éves színésznőt egyelőre elkerülik a főszerepek, viszont egyre gyakrabban lehet majd őt kiszúrni a filmekben. Egy szirént fog alakítani az Artúr-legendárium legújabb feldolgozásában, a Charlie Hunman és Jude Law főszereplésével készült Knights of The Roundtable: King Arthur-t jövő júliusban mutatják be a mozik.

A végzet és az asszonya

Ethan Hunt és a Mission: Impossible - Titkos nemzet új dimenziókba katapultálja a sorozatot, és nem csak azért, mert egyre nyaktörőbbek a mutatványok. Egyedülálló és megdöbbentő módon Tom Cruise mellett feltűnik egy nő, aki elhalványítja a férfit. A férfit, akit már csak úgy hívnak ebben a részben, hogy a megtestesült végzet. Kritikánk a filmről.