A Star Wars-rajongók sírni fognak a gyönyörtől

Star wars: Az ébredő erő werkfilm
Vágólapra másolva!
A Comic-Con elnevezésű geekösszejövetelen új Star Wars-előzetessel ugyan nem, ellenben egy werkfilmmel kedveskedtek a rajongóknak. Három és fél percnyi varázslat, amiben először pillanthatjuk meg Leia hercegnőt, hallhatjuk kiáltani a Csubakkát alakító színészt, és gyönyörködhetünk a felépített díszletekben, a messzi, messzi galaxis lényeiben. Az is kiderül, kit játszik Simon Pegg és Domhnall Gleeson a Star Wars: Az ébredő Erő-ben.
Vágólapra másolva!

Előre bejelentették, hogy a Comic-Conra nem készülnek új Star Wars-előzetessel, de amit helyette levetítettek, hatásában szinte felér egy új trailerrel. Ismét az az örömteli előérzet kavarog bennünk, hogy a Star Wars: Az ébredő Erő visszahozhatja az eredeti trilógia varázsát.

A három és fél perces werkfilmben szinte mindenki feltűnik a főbb szereplők közül, és képes bizonyítékát adja annak, hogy Az erő ébredésé-t valóban – amikor csak lehetett – külső helyszíneken, praktikus effektekkel, miniatűr és méretarányos modellekkel forgatták. Több olyan képsor is van, ami akár egy nyolcvanas évekbeli werkfilmbe is bekerülhetett volna. Minden megváltozott, és mégsem változott meg semmi – foglalta össze nagyon ügyesen Mark Hamill, hogy miért is lehet ezért a három és fél percért lelkesedni.

Két mellékszereplő a Star Wars: Az ébredő Erő című filmből Forrás: Fórum Hungary

A CGI elengedhetetlen része a mai filmkészítésnek: a Star Wars is tele lesz számítógépes trükkökkel, és konkrét, látványos példákat is láthatunk erre a werkfilmben. Viszont megvan annak a maga pótolhatatlan bája, amikor megálmodnak egy szörnyet, a maszkmesterek formába öntik, és egy színész izzad a lény gyomrában. A tapinthatóság érzete a vásznon keresztül is átjön.

Poe-t (Oscar Isaac) rohamosztagosok vezetik a Star Wars: Az ébredő Erő című filmben Forrás: Fórum Hungary

A három és fél perces anyag több aprócska, új részletet is elárul a történetből, Oscar Isaacról eddig azt tudtuk biztosan, hogy az Ellenállás (ez az új neve a lázadóknak) pilótája, most már azt is láthatjuk, hogy az Első Rend (így hívják a birodalmiakat) rohamosztagosai fogolyként vezetik a bázisuk folyosóin.

Simon Pegg a Star Wars: Az ébredő Erő című film forgatásán Forrás: Fórum Hungary

„Az egész életem ennek a pillanatnak az irányába tartott. A mennyországban vagyok” – mondta el a boldogan vigyorgó, hatalmas geek hírében álló Simon Pegg. Ő is szerepel a hetedik részben, és egy messzi, messzi galaxisban élő lénynek öltözött be. Még az is lehet, hogy a filmben nem fogjuk látni az arcát.

Repülnek a rohamosztagosok a Star Wars: Az ébredő Erő werkfilmjében Forrás: Fórum Hungary

Nincs Star Wars-film pórul járó, a robbanás erejétől magatehetetlenül repülő rohamosztagosok nélkül. Hiába rángatták őket dróton, az egyik srác nagy lelkesedésében odáig merészkedett, hogy ő most akár már meg is halhatna.

Carrie Fisher a Star Wars: Az ébredő Erő forgatásán Forrás: Fórum Hungary

Most láthatjuk először Leia hercegnőt, vagyis Carrie Fishert. Keresztbefont kézzel várakozik, majd J.J. Abrams arcát tapogatja meg nagy szeretettel. A rendezőnek biztosan rendkívül sokat jelentett, hogy az eredeti trilógia legendás alakjaival dolgozhatott, és izgulhatott nagyon, hogy mit szólnak majd a folytatáshoz.

C-3PO a Star Wars: Az ébredő Erő werkfilmjében Forrás: Fórum Hungary

Harrison Ford egy kérdésre válaszolva elmondta, hogy sosem gondolkodott el azon, hogy mi történik Han Solóval A Jedi visszatér után, úgy gondolta, hogy ez a szerep inkább kísérteni fogja, mint segíteni. Aztán elolvasta az új rész forgatókönyvét, és eldobta az agyát tőle: „Úgy gondolom, hogy egy figyelemre méltó, nagyon jól megírt, izgalmas fejleményekkel teli könyv volt, nagyon boldog vagyok, hogy részese vagyok a történetnek.

Peter Mayhew a Star Wars: Az ébredő Erő werkfilmjében Forrás: Fórum Hungary

Csubakka bőrébe ismét Peter Mayhew bújt, és a csodálatos kiáltását is hallatja a werkfilmben. Ő is azt emeli ki nagy elégedettséggel a hangjában, hogy a régi módszerekkel forgatják az új részt.

Harrison Ford, J.J. Abrams és Daisy Ridley a Star Wars: Az ébredő Erő werkfilmjében Forrás: Fórum Hungary

Talán a werkfilmnek ez a képe foglalja össze a legszemléletesebben, hogy miért is van jó előérzetünk a hetedik résszel kapcsolatban. A régi és új dolgok egyensúlyára törekednek. Harrison Ford megosztja a Millennium Falcon vezetőfülkéjét az újonc Daisy Ridley-vel, a háttérben pedig J.J. Abrams instruál.

Az Első Rend vezető tisztjei Forrás: Comic-Con

Egy másik eddig nem látott, új szereplő is felbukkan a werkfilmben. Domhnall Gleeson ugyan csak civil ruhában beszél benne, de a közönségtalálkozón elmondta, hogy a sötét oldalt erősíti, ő alakítja Hux generálist.

A következő előzetes ősszel várható, a Star Wars: Az ébredő Erő-t december 18-tól vetítik a mozik.